Färjestad besegrade Malmö

Färjestad har haft svårt för Malmö redahawks men denna gång vann de med hela 3-5 (2-3, 0-1, 1-1) och övertygade främst genom Nygård och Michael Lindqvist för att endast nämna några spelare. Haukeland var enormt duktig i målet och stod för flera svettiga räddningar, publik: 2700.

Domare: Marcus Linde, Johan Magnusson. Linjedomare: Anders Jansson, Ludvig Lundgren.

Färjestad tog sig till Malmö för att möta Malmö Redhawks, ett lag som Pennerborn tidigare hade varnat sina spelare för. Det visade sig att värmlänningarna stod upp bra emot sina motståndare. Redan under första minuterna så skrinnade Lindqvist sig fri och prickade in 1-0 till gästerna.
Carl Söderberg kvitterade och gjorde så under två tillfällen innan Färjestad till slut kunde vinna med 3-5 och plockade därmed 3 poäng.

Första perioden
Malmö inleder piggt och sätter press på Färjestad, men värmlänningarna höll skåningarna ute vid sargerna. Bara två minuter senare var det Michael Lindqvist som överlistade Malmös målvakt. Snyggt prickade han in 0-1 till Färjestad och detta skulle bli en intressant afton verkligen. Viksten prickade målramen efter fyra minuters spel innan Carl Söderberg kvitterade efter åtta minuter.
Men bara minuten senare stod det 1-2 till Färjestad då Wikstrand prickade rätt från blå. Carl Söderberg fortsatte att dominera för Malmö och hade bud på flera mål efter 1-2 målet och han skulle också överlista Haukeland ännu en gång. Detta skedde efter dryga femton minuters spel. Men Färjestad skulle bara sekunder senare utöka på nytt, denna gång genom Göransson som precis likt Wikstrand hittar rätt från blå. Perioden slutar 2-3 till Färjestad.

Wikstrand kommenterar matchen i periodpausen och säger: "Alltid skönt att göra mål, även om jag inte är någon målskytt. Då blir det inte årets mål heller."

Andra perioden
Jakob De La Rose är inte långt från att utöka för Färjestad efter bara minuten in i andra. Malmö äter sig in i perioden mer och mer. Olofsson är mycket nära men Haukeland räddar och hindrar honom från att kvittera. Malmö biter sig fast i Färjestads zon och värmlänningarna har svårt att ta sig igenom. Det bidrar till att Färjestad drabbas av den första utvisningen, Åslund får sätta sig två minuter på grund av en slashing efter dryga sju minuter. Trots tung press från Malmö lyckas värmlänningarna stå emot. Martin Johansson tar sig igenom men missar mål. Då Färjestad blir fulltaliga så dröjer det inte länge innan ytterligare en utvisning drabbar FBK, denna gång är det Jakob De La Rose som får sätta sig på botbänken på grund av en boarding. Då har det gått dryga tolv minuter av andra perioden. Precis som tidigare lyckas värmlänningarna hålla borta Malmö från att göra mål. Både Wiksttrand och Marcus Nilsson pressar på, men det innan Nygård är den som får in pucken. Malmös målvakt missförstod situationen och trodde att pucken hamnade bakom mål. Vad som istället inträffade var att pucken studsade emot plexit och hamnade mitt framför Nygård som hittar rätt i öppen kasse. Då har det gått 16.05 och Färjestad leder med 2-4.

Färjestad pressar på ytterligare och Ginning är inte långt borta att sätta 2-5 till gästerna. Men några fler mål blir det inte under andra perioden. Nygård analyserar två spelade perioder och han säger följande: "Stundtals halvknackigt i försvarszon. Men klart godkända 40 minuter."

Tredje perioden
Malmö inleder precis som andra perioden mycket piggare, Färjestads målvakt Haukeland testas ordenltigt under de inledande dryga fem minuterna av tredje perioden. Efter tretton minuters spel är Joakim Nygård närmast att utöka för Färjestad. Pucken träffar än en gång målramen och om den hade gått in så hade han kunnat avgöra till värmlänningarnas fördel. Istället är det Ponthus Westerholm för Malmö som överlistar Haukeland och 3-4 är ett faktum. Då har det gått 15 minuter drygt. Malmö plockar målvakten efter sjutton spelade minuter och spelar därmed utan målvakt. Carl Söderberg pressar ordentligt på tillsammans med skåningarna. Det blir kaotiskt runt Haukeland som pressas hårt av malmöspelare. Målvakten lyckas dessutom flytta målburen och en avblåsning stoppar spelet. Spelet fortsätter som vanligt och ingen utvisning drabbar Färjestad. Tekning och Färjestad lyckas genom Rydahl pricka in slutresultatet 3-5 i öppen kasse med endast tre sekunder kvar av matchen. Några fler mål faller inte utan Färjestad vinner med 3-5.

Nygård är riktigt nöjd även om han menar att det finns en del saker som de borde slipa lite extra på. "Ett styrkebesked från gruppen att kunna stänga matchen. Vi spelar stabilt och gör 60 minuter. Sedan har vi absolut saker att jobba på i försvarsspelet." Säger han innan han går för att byta om.

Färjestad möter Linköping borta den 23/9-21 klockan 19.00.
Följande lag möter varandra: BIF-VHL, MIF-DIF och FHC möter LIF.