Tre sköna poäng

Färjestad mötte under torsdagen Rögle på hemma is. Det blev också tre sköna och blytunga poäng som Färjestad tog. Nilsson och Rydahl var bland annat dem som gjorde de avgörande målen för Värmlänningarna. Men också får vi inte glömma Carl Jakobsson som startade Färjestads målfest. Färjestad kunde i alla fall vinna till slut med 3-2 (0-0, 1-1, 2-1).
 

Inför matchen så låg Rögle och Färjestad mycket nära varandra där endast målskillnaden var den som höll de båda lagen isär. Färjestad låg med andra ord på en andra plats med exakt samma poäng som Rögle om vi bortsåg från antal gjorda mål. Efter matchen skiljer nu inte bara dessa poäng lagen åt utan även ytterligare tre poäng. 
 
 
Rydahl intervjuades innan matchen och han säger följande till Cmore: "Det har varit riktigt kul, och för min del så har det känts bra och har fått förtroende samt att jag har tagit det. Jag har alltid trott på mig själv och till slut så lossnar det. Får inte slappna av bara. Kul och tacksam för att jag fick komma hem. Våga och veta vad jag har i mig så det är riktigt bra."

 
 
 
 
Domare: Sören Persson och Wolmer Edqvist. Linjedomare: Gustav Jonsson och Simon Hillborg.
 
Johan Pennerborn tycker det ska bli spännande under kvällen: "Vi möter ett riktigt bra lag, de gjorde tre mål i sitt powerplay senast, så vi ska åka skridskor och vinna närkamper utan att ta utvisningar. Här hemma vill vi ta kommandot. Nu åker vi! Vi måste vara beredda med vårt spel och vinna närkamperna, fullsatt, galet bra!"

Första perioden
Både Färjestad och Rögle hade var sina möjligheter att ta ledningen men det verkade mer som om lagen kände på varandra och inte tog några risker. Flera chanser fanns däremot för båda lagen. 
Ivarsson fick sätta sig på botbänken efter tre minuters spel. Precis innan så var det inte långt borta för Viksten att ge Färjestad ledningen bara efter 33 sekunder. Skottet gick däremot utanför och chansen försvann. Båda lagen visade på ett stort självförtroende men ingen av lagen lyckades spräcka nollan vare sig Rögle BK eller Färjestad. 
 
Linus Johansson säger följande efter perioden: "Lite hafsigt, vi känner på varandra, avslagen period överlag, vi vill ju inte bjuda på något där ute. Jag tror att de som verkligen vill vinna och spela mest kommer nog att vinna i kväll."
 
Andra perioden
Färjestad blir tillbakapressade under andra perioden och därför är det också inte underligt att Rögle tar ledningen genom Kodie Curran efter dryga åtta minuters spel. Redan då ledde Rögle skottstatistiken för perioden med hela 0-5. Färjestad växer mer och mer in i matchen och när det återstår dryga tre minuter kvar av denna fartfyllda period så är det Carl Jakobsson som spräcker Wills målnolla. Direkt därefter blir Ryfors utvisad för en holding och Färjestad får spela med en man mer på banan. Perioden slutar däremot 1-1 men Färjestad inleder tredje med en man mer på isen. 
 
Marcus Nilsson säger följande efter två spelade perioder: "Personligen tycker jag att det är ett Grymt gäng. Vi kämpar och sliter och det kan också bidra att vi vinner i slutet. Sedan måste jag ändå erkänna att jag hade inte så bra skott då det var ytterst nära tidigare i kväll. Jag vet att jag kan bättre, men att skottet gick in var nog mer en paddelkipp. Nilsson berättar hur det är att ha fått spela i tre kronor dessutom. Det var stort för mig, sedan att nu få spela med Färjestad så känns det grymt häftigt att se alla dem som har lirat i klubben och har gjort det bra."

Johan är ganska nöjd ändå med matchen och hur den ser ut: "Det är en jämn och tight match, När vi passar varandra så måste vi göra det mer med avvägning om när och var vi ska passa, vi slarvar där men annars så är det en bra slutspelskarraktär över matchen. Sedan märker jag att vi är på gång, vi kör på det här igen nu. Sedan måste jag möblera om lite i laget ändå och då det gäller Olofsson och Ejdsell så är det nog nyttigt för dem att få andra lekkamrater. De har i alla fall inte klagat på hur vi lägger upp det."
 
Tredje perioden
Flera möjligheter för bland annat Färjestad att utöka, Rögle har tappat farten och är inte lika snabb i omställningarna. En hel del utvisningar inte minst då det gäller frustration på ett eller annat sätt bidrar till att matchen stannade upp något. Efter dryga tolv minuter tar Färjestad ledning till 2-1 genom Marcus Nilsson. 

I samband med målet blir Everberg utvisad något som många lär diskutera efter matchen. Det är också då som Rydahl skrider in i handlingarna och sätter 3-1 till Färjestad. 

Rögle ska ändå få en reduceringspuck i kassen, med mindre än tre minuter kvar av perioden plockar Rögle målvakten och med en man mer på isen så reducerar Rögle till 3-2 genom Bengtsson. 

Färjestad håller sedan undan trots hårt tryck från Rögle bk. Färjestad vinner därmed med 3-2.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Källa: cmore.se, farjestadbk.se, swehockey.se och www.shl.se
 
Tack för ordet.