Färjestad vann målrik tillställning

 
Färjestad har verkligen kommit igång denna afton. Färjestad gör en riktigt bra match denna onsdagskväll. Färjestad tog i mitten av första perioden ledningen och fick även in 2-0 i första. Hv71 reducerade i slutet av första perioden men Färjestad var numret för stort. Färjestad kunde sedan vinna matchen med hela 8-2 (2-1, 2-1, 4-0)!

Färjestads laguppställning
 
Hv71 laguppställning.
 
 
Det var verkligen nyförvärvens julafton, både Ellis och Rydahl gjorde två mål vardera i kväll. Ellis själv säger följande efter matchen: "När man lägger puckar mot mål så slinker puckarna in till slut. Forwards gör ett jättejobb framför mål. Jag trivs jättebra i Färjestad och vi har uppenbart ett bra lag."
 
Dick Axelsson som nu har kommit tillbaka från OS säger följande till Cmore:
"Gött att vara tillbaka och att komma ut på isen igen. Det är roligt att kunna få delta på denna tillställning. Jag släppte OS efter ett par timmar och nu är det SHL som gäller, nu gäller det att ta nya tag och slutspel som jag ser fram emot. Det gäller att vi behåller vårt spel och sätta prägel på matchen från start."
 
Wikstrand säger följande inför matchen: "Kul att vara tillbaka igen, besviken är jag visserligen för att det inte riktigt blev som jag hade hoppats men vi måste gå vidare. Ingen mening med att gräma sig över det som har varit. Visst har det varit lite svårt med tidsomställningen men det är ju sådant som vi har med oss i beräkningen då vi åker till OS. När det gäller att sebbe är skadad är ju trist. För min del så blir det mer istid och det är ju kul att spela mycket. Vi har ju sex backar och så Nordsäter så det ska nog gå bra ändå. Synd ändå att Sebbe är skadad. Det som gäller framöver nu är ju att vinna matcherna. Så det ska bli roligt."
 

Första perioden
Det tar dryga nio minuter innan Färjestad gör mål och då är det Linus Persson som får en snygg passning av Nygård som spräcker målnollan för matchen. Något som senare visar sig vara en ren ketchupeffekt för Färjestad som efter tretton minuters spel även fick in sitt andra mål för kvällen, målskytten denna gång var Gustaf Rydahl. Första perioden avslutas med att Hv71 lyckas överlista Haugen med bara sekunder kvar av första perioden. Några utvisningar faller inte under perioden även om Hudacek fälldes och borde ha fått med sig en då Hv71 spelaren lade sin klubba mellan benen på honom.
 
Pennerborn är riktigt nöjd efter första perioden.
"En riktigt bra period, lite synd bara att vi inte fått med oss resultatet fullt ut. Vi leder ju bara med 2-1 första perioden vilket påminner om förra matchen. Däremot vet jag inte riktigt vad som inträffade då Hv71 gjorde sitt mål där. Det gäller i alla fall att vi har en helhetsbild då vi analyserar laget och blickar framåt."

Gustav Rydahl är också nöjd över första perioden: "Vi gör det riktigt bra, vi får en bra start. Riktigt skönt att få hänga dit den. Men det är bara ren bonus för mig, jag vet precis som tränarna och resten av laget vad jag har för uppgifter. Jag är ju inte direkt här för att göra mål även om det känns riktigt skönt att få göra det ibland. Nu gäller det att vi fortsätter på samma spår."
 
Statistik från första perioden.
 
Andra perioden
Direkt inledningsvis faller den första utvisningen och den drabbar Färjestads Virtanen. Han smäller på en Hv71 spelare och åker därmed ut efter 45 sekunder. Färjestad klarar däremot av att vara en man mindre på banan även om Hv71 hade flera vassa schanser. Mål blir det istället direkt efter att Färjestad fått tillbaka sin man på banan. Denna gång är det Per Åslund som prickar in 3-1 till hemmalaget. Hudacek är inte långt ifrån att utöka men Pettersson-Wentzel i mål plockar pucken. Efter fem minuters spel faller den andra utvisningen och även denna gång drabbar det Färjestad. Linus Persson åker ut för en slashing och Hv71 har möjlighet att komma in i matchen igen. Det blir värre för Färjestad efter bara en minut senare så åker Dick Axelsson ut för en slashing han också. Däremot så jämnas det hela ut för Ejdsell får också sätta sig i utvisningsbåset då han slashar en Färjestadsspelare. Fortfarande fyra mot fem spel för Hv71. Elliot för Hv71 prickar in 3-2 bara minuten senare.
Färjestad har fått upp farten på nytt och efter flera försök från Per Åslund så är det Oscar Steen som får möjligheten att pricka in 4-2. Hv71 gör allt för att komma närmare under perioden men resultatet står sig och jumbotronen ljuder i Löfbergs Arena vilket förkunnar att andra perioden är slut.
 
Statistik från andra perioden
 
Per Åslund säger följande till Cmore: "Vi har växlat upp i andra perioden och det märks nog. Vi har farten och driver bra mot mål. Visst är det tight men vi måste fortsätta trumma på som vi gör om vi ska vinna ikväll."
 
Tredje perioden
Det tar inte många sekunder innan Gustav Rydahl gör sitt andra mål både i samma match och för Färjestad. 23 sekunder in i perioden kommer alltså 5-2. Det skulle bli en målrik tillställning från Färjestads sida den sista perioden. Först utvisas Zanetti för delaying of the game och då passar Joakim Nygård på att utöka till 6-2 då bara efter dryga tre minuters spel i tredje. Hv71 tvingas ta timeout och dessutom får de med sig en utvisning på Oscar Steen som åker ut för en interference efter dryga fem minuters spel. Trots detta lyckas inte Hv71 komma närmare målmässigt. Morgan Ellis i Färjestad är däremot på målhumör och efter dryga sju minuters spel prickar han in 7-2 till Färjestad. Åslund drabbas då av en utvisning och får sätta sig på botbänken. Då Färjestad har blivit fulltaligt smäller Ellis till igen och prickar in 8-2 till hemmalaget då efter dryga 11 minuters spel. Några mer mål blir det inte även om utvisningarna däremot duggar tätt.
 
Färjestad besegrar Hv71 med hela 8-2 något som Ellis är mycket glad för efter matchen.
"Ibland går puckarna bara in, svårt att förklara. Det var svårt i Skellefteå där jag spelade tidigare, jag får mer fria händer i Färjestad vilket jag uppskattar mycket. Det är en stor tyngd som fallit från mina axlar nu när jag kan börja om och prestera som jag vill. Jag vill ansvara för min egna utveckling och det får jag göra här i Karlstad, det är något som jag tycker om. Vi har ett riktigt grymt lag och fokuserar vi på rätt saker så kan detta bli riktigt roligt."
 
Total statistik från matchen
 
Sammanfattning målprotokoll.
 
Publiksiffra
 
Tabelläget:
Samtidigt kan vi konstatera att Växjö är seriesegrare 2017/18. Detta på grund av att 104 poäng inte kan uppnås av något annat lag i ligan främst på grund av att det inte finns så många matcher kvar att spela.
 
Tack för ordet.
 
Källa: www.cmore.se och www.shl.se

Sebastian handskadad

 
Sebastian Erixon ådrog sig en skada i handen och kommer inte spela de närmaste veckorna. Detta meddelade Färjestad under kvällen. En fraktur som leder till att Sebbe är borta i minst tre veckor är ett faktum för den viktiga backen.

Tur för Färjestad ändå är att Mikael Wikstrand är tillbaka och kommer att finnas med mot Hv71. Däremot så är det inte särskilt roligt varken för Sebbe eller Färjestad att han inte själv kan medverka.

Tack för ordet.

Källa: www.farjestadbk.se

Övertids förlust mot Skellefteå

 
Färjestad inledde riktigt bra under första perioden där Skellefteå var helt överspelade. Ortio i mål för gästerna stod för riktigt bra räddningar och det bidrog till att Färjestad kunde endast ta ledningen med 1-0 i mittenakten. Skellefteå däremot såg till att kvittera i slutet av första perioden. Det var slutspel stämplat över hela matchen och slutligen kunde gästande Skellefteå ta med sig två pinnar hem efter en dramatisk fjärde period där Färjestad var ytterst nära att vinna. Matchen slutade 3-4 på övertid (1-1, 0-1, 2-1, 0-1).

Ellis gjorde en del misstag men han såg även till att bidra målmässigt då han efter tio minuters spel i tredje perioden kunde ge hemmalaget ledningen med 3-2. Tyvärr räckte inte detta hela vägen. Bud Holloway var riktigt het och såg till att Kostka kunde kvittera bara minuter senare.
 
 
Pennerborn berättade för Cmore att han vill få reda på var laget står så här inledningsvis av fortsättningen. Han säger bland annat följande: "Jag vill veta var vi står efter uppehållet, det gäller vara snabbt på om vi ska gå hela vägen. Det gäller därför att vara på tå direkt från start. Vi måste göra jobbet och försöka skapa så många bra lägen som möjligt. Hudacek är här för att bidra särskilt då Michael Lindqvist inte finns tillgänglig. Vi ger honom alla förutsättningar för att han ska komma in i spelet sedan är det upp till honom hur han ska svara på det."
 

Inför matchen:
 
 
 
 
Första perioden
Färjestad var hetare än Skellefteå i första perioden.
Persson och Törngren är ytterst nära direkt ifrån start. Ellis är heller inte långt borta att göra sitt första mål för säsongen och dessutom i Färjestadströjan. Tyvärr träffar hans skott rakt på Ortio som gör flera riktigt vassa räddningar. Persson bombarderar Ortio i målet och har flera chanser att ge Färjestad ledningen men Skellefteås målvakt hindrar alla puckar så långt. Elllis försöker på nytt och mycket tyder på att han kommer att få in pucken rätt som det är. Även Nygård är het och pressar på för att ge Färjestad ledningen. Redan inledningsvis står det 8-2 i skott. Skellefteå spelarna slarvar en hel del och Ortio är den ende som ser till att det står 0-0 den första perioden. Något som givetvis kommer att förändras. Det är Rasmus Asplund som 12.40 lyckas överlista målvakten och ger därmed hemmalaget ledningen med 1-0.
 
Rasmus Asplund har 13 poäng (6+7) de tio senaste matcherna. Westin är därefter ytterst nära att utöka men det vill sig inte och Holloway kvitterar då med bara två minuter kvar av första perioden i Powerplay eftesom Ellis får sätta sig för en cross checking. Under powerplayspelet försöker Linus Persson rensa bort pucken men skickar den till Holloway som nyper till direkt. Steen har ingen möjlighet att plocka pucken och det är kvitterat.
 
Under pausvilan intervjuas Rydhal av Cmore som säger följande: "Vi börjar bra men sedan blir vi lite för bekväma och slutar kämpa. Vi måste rycka upp oss i andra perioden."
Han får också frågan hur det är att komma tillbaka till Färjestad och svarar: "Jättekul, Jag har varit borta i sju år och det är skönt nu att ha landat igen, jag känner ju staden och allting däromkring. Möjligtvis är det kanske inte riktigt så att jag känner till A-laget ännu men det kommer. Jag är redo för att visa vad skåpet ska stå även om kanske dialekten är borta. Jag har storleken och kan utnyttja min styrka i varje kamp. Jag är ju här för att bidra med tufft spel och tacklingar. Det är därför jag spelar i Färjestad."

Wikegård erkänner att det är bra att Färjestad fått in Rydahl i laget för han är väldigt nyttig som spelare.
 
Pennerborn är nöjd efter första perioden och säger följande:
"Godkänd första period, kanske ett mål till så hade jag varit ännu lugnare. Men det kan komma i andra perioden får vi hoppas."
 
Andra perioden
Erixon utgår tidigt i andra perioden, troligtvis har han fått en smäll någonstans. Om Färjestad är det spelförande laget i första perioden så är det ombytta roller i andra. Bland annat så är det inte långt ifrån ett Skellefteå mål då Ellis slarvar och skänker bort pucken. Rydahl är en av de spelare som syns extra denna match. Han tacklar och kämpar som ett djur. Han är dessutom ytterst nära att ge Färjestad ledningen. Matchen står och väger en hel del och detta verkar passa Skelleftå bäst.

En Färjestad spelare blir liggande på isen och Ilari Melart tänker skjuta förbi honom bakom eget mål men pucken studsar upp och ut på läktaren. Ilari blir därmed utvisad för Puck out trots att han protesterar. Men något mål faller inte vid detta tillfälle. Precis som i första perioden så lyckas Skellefteå peta in pucken bakom Stefan Stéen i slutet av andra perioden. Skottstatistik: 6-5 till hemmalaget.

Tredje perioden
 
Färjestad försöker i tredje etablera tryck och får möjligheten då Lindström i Skellefteå drabbas av en utvisning. Det är då Joakim Nygård slår till och överlistar Ortio. Det är kvitterat efter dryga tre minuters spel. Morgan Ellis ger Färjestad ledningen efter dryga 11 minuters spel då han direkt skjuter in 3-2. Bara minuten senare kvitterar Kostka efter att ha fått en passning av Bud Holloway som verkar vara hetare än vanligt. Ryno får sätta sig i straffbåset efter att ha viftat med en hög klubba efter tretton minuters spel. Nygård är då påpassligt framme och är ytterst nära att få in pucken bakom Ortio. Något mer mål faller inte under tredje perioden och matchen går till förlängning.
 
Förlängning
Ryno inleder piggast och tillsammans med Nygård skapar de båda en hel del irritation i Skellefteå. Nilsson precis som Nygår är ytterst nära att få in pucken men lyckas inte få in den. Pucken dansar på Ortios rygg som målvakten inte har koll på alls. Istället är det Olofsson (som ryktas till Färjestad nästa säsong) som överlistar Stefan Stéen med bara sekunder kvar att spela innan det går till straffar. Skellefteå vinner matchen och tar med sig två poäng hem till Skellefteå. Färjestad får nöja sig med ett enda poäng. Kanske kan ses om lite orättvis med tanke på att Färjestad dominerade första halvan av matchen. Färjestad får däremot hoppas att Frölunda och Malmö inte vinner sina matcher eftersom det kan bidra till att Färjestad halkar ned i tabellen under kvällen.
 
Skellefteå har avancerat upp bakom Färjestad på en fjärde plats och vad som nu händer återstår att se då det gäller mötet mellan Örebro - Frölunda där det står just nu lika på 1-1. Hv71 - Malmö står det för närvarande 0-1.
 
 
 
 
Följande matcher spelas fortfarande: Mora - Rögle, Örebro - Frölunda, Luleå - Växjö och Hv71 - Malmö
 
Tabellen ser ut följande:
 
 
Nästa match för Färjestads del är på onsdag då laget möter Hv71 hemma kl. 19.00
Övriga matcher som spelas under kommande vecka är:
 
Tisdag:
Skellefteå - Örebro
Karlskrona - Luleå
Växjö - Rögle
 
Onsdag:
Färjestad - Hv71
Djurgården -Brynäs
Mora - Linköping
Frölunda - Malmö
 
 
Tack för ordet.