Förlust för Färjestad mot Leksand

Färjestad fick med sig endast en enda poäng under aftonens match mot Leksand. Färjestad spelade inte riktigt lika vasst som tidigare tillfällen och Leksand fick ta ledningen två gånger om och på övertid vann dalmasarna med 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0).

Färjestad kunde ha åkt hem med tre poäng men denne gång blev det endast ett poäng mot dalmasana. Färjestad fick under matchen kvittera två gånger om och sudden death blev inte särskilt långvarig då Oscar Lang såg till att extra poängen hamnade i Leksand. Färjestads tränare var något besviken över förlusten men erkände att laget inte riktigt presterade tillräckligt för att åka hem med samtliga poäng denna afton. En annan detalj som är värd att peka på var just att Blum också saknades till denna match.

Men kaptensbytet var mer intressantare hos media än själva förlusten i kväll.
Enligt uppgifter så ska själva knäskadan och den sega starten för Rydahl vara orsaken till bytet som alltså blir permanent. Enligt Johan Pennerborn så ska bytet gälla tills vidare och att Gustav Rydahl själv insåg att han inte borde vara kapten med tanke på hans egna situation, ett beslut som också tränarna ställer sig bakom. Erixon kan alltså räkna med att vara kapten ett bra tag till, troligtvis hela säsongen.

Mållös första period
Färjestad just genom Rydahl var inte långt att ta ledningen efter 29 sekunder. Däremot förblev perioden mållös. Det trots att Leksand drog på sig den första utvisningen efter dryga två minuters spel. Karlsson fick sätta sig på botbänken efter en tripping. Färjestad bjöd inte heller på något särskilt bra pp utan Ahnelöv prickar ramen bakom Holm. Ejdsell var ytterst nära och Färjestad hade ett något större spelövertag i den första perioden.

Gustav Rydahl var inte riktigt nöjd med första perioden och han tyckte samtidigt att Färjestad spelade en smula slappt samt omständigt. Något som han ansåg också borde bli bättre till nästa period.

Leksand tar ledningen i andra
Det var också Leksand samt Cehlarik som spräckte målnollan denna afton. Det efter 26 sekunder in på andra perioden och Färjestad började trycka på för en kvittering. Lindqvist och Nygård var de som var närmast att kvittera efter fem minuters spel. Det skulle däremot komma en kvittering efter att Leksand dragit på sig en utvisning. Daniel Viksten drar till med ett skott som letar sig in bakom Juvonen och det stod 1-1 efter dryga nio minuters spel. Färjestad pressar på ordentligt i andra Jakob Nilsson är ytterst nära men perioden slutar 1-1.

Det trots att Leksand hade en puck bakom Holm i nät och då efter 15:51 genom Caito. Men då det var folk i målgården dömdes målet bort.

Cehlarik gör sitt andra för kvällen i tredje
Efter fem minuters spel gör Cehlarik sitt andra för kvällen, ett slagskott rakt i krysset och Holm är chanslös. Leksand börjar få segervittring och pressar på ordentligt för att utöka. Färjestad och Pennerborn tvingas ta timeout efter 06.22. Färjestad fick efter timeouten kraft och ser till att Oskar Lang får sätta sig på botbänken efter 09.28 för en tripping. Färjestad kvitterar på nytt genom Michael Lindqvist då efter tio minuters spel och Leksand börjar omgående jaga igen. Det blir en hel del stökiga situationer framför Holm men matchen går till förlängning.

Förlust i sudden
Det tog trettiofyra sekunder in i sudden innan matchen var avgjord. Oskar Lang som varit orsaken till att Färjestad kom ikapp hittar rätt och matchen är slut. Färjestad får därmed åka hem med endast ett enda poäng denna afton.

Pennerborn ansåg inte heller att Färjestad var värda mer poäng än så. Han menade att matchen utecklades just på ett sådant sätt värmlänningarna fick vara nöjda med ett poäng. Nu får Färjestad rusta sig ordentligt då Rögle BK kommer på besök.