Premiären slutade med förlust

Färjestad åkte upp till Luleå för att ta med sig poäng hem, det slutade däremot inte riktigt som de hade tänkt sig. Holm pekar på att Färjestad helt enkelt inte spelade bra nog. Han menar att värmlänningarna helt enkelt lät dem vara bra och stod inte upp tillräckligt för att vinna. Matchen slutade 4-2 till Luleå (2-0, 1-0, 1-2).

Färjestad hade mycket svårt för Luleå och det tog bara dryga tre minuter in på den första perioden innan Berglund gjorde 1-0. Färjestad lyckades heller inte förvalta powerplay och Arvid Holm såg dessutom ytterligare en puck smita in bakom honom innan det blev pausvila. Den andra perioden fick Lulå nästan styra och ställa som de önskade. Det var i tredje som Färjestad tog tag i taktpinnen men då var det egentligen redan för sent.

(Domare: Öhlund, Björk. Linjedomare: Käck och Yletyinen).

Det var också Luleå som inledde piggast, efter bara några minuter så hade norrlänningarna helt enkelt fyra skott på kassen. Färjestad i sin tur hade vid detta läge endast ett skott genom Nygård.
Målet kom 03:53 genom Berglund och bara en kort stund senare fick Färjestad spela powerplay. Men Luleå försvarade sig riktigt bra och något mål för värmlänningarna blev det inte. Egentligen var det endast Viksten som fick till någon farlig chans vid powerplay. Michael Lindqvist var ytterst nära att få in pucken men Rautio hindrade den gången. Även Joakim Nygård var ytterst nära men istället gjorde Luleå 2-0 genom Olausson med mindre än 2 minuter kvar av perioden. Sista minuten präglades av utvisningar inte minst drabbade dessa Färjestad. Först åkte Joakim Nilsson ut i samband med roughing och därefter fick Virtanen sätta sig för en slashing. Hemmalaget lyckades däremot sätta en tredje puck bakom Holm innan perioden var slut.

Mozik fick efter dryga två minuters spel sätta sig på botbänken och då kunde Emanuelsson utöka till 3-0. Luleå stängde effektivt ned Färjestad även om värmlänningarna hade sina chanser. Ytterligare flera utvisningar följde under perioden och den som var närmast att utöka för Luleå var Klasen som verkade ha ett finger med i spelet överallt. Nygård hade för Färjestad den bästa möjligheten men skottet ville inte in.

Tredje Perioden
Det blev i tredje mer avvaktande spel och som tycktes passa Färjestad bättre. Daniel Viksten lyckades överlista målvakten efter dryga nio minuters spel och han satte reduceringen 3-1. Albert Johansson för Färjestad var ungefär lika involverad vid spelet som Klasen, han såg dessutom till att reducera ytterligare till 3-2 efter femton minuters spel. Närmare än så kom inte Färjestad bk. Istället kunde Fabricius fastställa slutresultatet 4-2 efter 17 minuters spel. Färjestad försökte så gott det gick men några poäng blev det inte i Luleå denna afton. Den enda tröst som Färjestad fick av matchen var att Tyrväinen fick ordentligt straff i slutet på grund av Abuse of officials. Michael Lindqvist hade då möjlighet att reducera ytterligare men skottet gick över. Matchen slutade alltså 4-2 till Luleå.