Målshow i Gävle

När Brynäs tog emot Skellefteå bjöds publiken på en riktig uppvisning. Med tre måls underläge efter första perioden var det nog inte många som trodde på en vändning från hemmalaget. Med Andreas Thuresson i spetsen svarade man för en makalös vändning med en oförglömlig upplösning för de som var på plats i Läkerol arena.

Serieledande Skellefteå ville omgående visa att man inte ville att den här matchen skulle bli någon klang och jubelföreställning för Brynäs med tanke på lagens förra möte då Gävlelaget vann med 7-3 i Skellefteå.

Petter Emanuelsson visade framfötterna och utnyttjade en markeringsmiss från Brynäs. Helt ren med Bernhard Starkbaum drog han i sidled och lade pucken i mål tätt intill stolpen. Han spelade sedan rollen som framspelare när Viktor Arvidsson ordnade tvåan och Arvid Lundberg såg sedan till att ledningen var 3-0 innan första perioden var över. Det var Lundbergs första mål i SHL.

Men hemmalaget bröstade upp sig rejält i andra och reduceringen lät inte vänta på sig. Några snabba direktpassningar gjorde att Jesper Ollas serverades i stort sett öppet mål och hade bara att raka in den. Målet kom efter drygt fyra minuter och nio minuter senare satt ytterligare en reducering. Den här gången av det mer tursamma slaget då Daniel Brodins skott från dålig vinkel letade sig in i nätet via Skellefteåbacken Jonas Frögrens byxa.

Dramatiken fortsatte i tredje. Skellefteå utökade ledningen till 4-2 med halva tredje kvar. Det var återigen lagets tredjekedja som gjorde det och sist på pucken var Melker Karlsson.

Men för Brynäs var ingenting omöjligt ikväll. Efter 13.24 var det både reducerat och kvitterat genom lagets målkungar Anton Rödin och Andreas Thuresson. När så gästernas Arvid Lundberg snyggt gjorde sitt andra mål för kvällen efter 18.22 släcktes nog hoppet igen för många Brynässupportrar. Det tog bara elva sekunder till så var det utjämnat igen genom Rödin.

Förlängningen var ett faktum och där klev Thuresson fram igen. Han fullbordade succén med ett riktigt klassmål, lurade skjortan av Skellefteåspelarna och stänkte sen upp pucken i krysset. Ett värdigt avslut på en sällsynt underhållande match.