Ny förlust för Färjestad

Det blev en ny förlust för Färjestad ikväll. Mötet mot Skellefteå blev allt annat än lyckat då man möttes i Skellefteå. Pettersson-Wentzel stod mellan stolparna och fick vitja nätet 6 gånger under kvällen. Den ende person som gjorde mål för FBK var Salmela som gjorde sitt första för säsongen.
Detta kunde jag konstatera helt enkelt. På Färjestads hemsida skrev bland annat Bäckström följande:

"FBK stod för en blek insats borta mot Skellefteå och föll med 1-6, tränaren Tommy Samuelsson hade inte mycket att glädjas åt.
- Vi sätter oss själva i problem.

Det började med en försenad flygresa upp till Skellefteå för Färjestad och det problemet verkade sätta tonen för resten av kvällen. Man blev utskåpade av hemmalaget och föll tungt med 1-6 efter en blek insats. Inte nog med att målen rasade in bakåt, det offensiva spelet har gått kraftigt i baklås.
- Det handlar mycket om mod, viljan att ha pucken och att våga göra något med pucken, sa FBK-tränaren Tommy Samuelsson till Cmore.
- Vi var för skvättiga med pucken i anfallszonen och det blir hopplöst att få till något anfallsspel.

# Vilka är de största bristerna ikväll?
- Vi måste bli bättre i passningsspelet, vi sätter oss själva i problem redan från egen zon när förstapasset inte når fram.

Det var många som inte nådde upp i normal standard, vissa av de ledande spelarna var nästintill osynliga.
- Ja, vi behöver alla från målvakten till siste man om vi ska vinna, sa Samuelsson.

# Fördel eller nackdel att det är ny match redan på fredag kväll, hemma mot Linköping?
- Fördel med match redan på fredag, vi hinner inte fundera så mycket, tyckte FBK-tränaren.
- Nu MÅSTE vi vara redo när pucken släpps klockan 19:00.

Trots storförlusten kan vi notera att Anssi Salmela gjorde första målet i FBK-tröjan och att unge FBK-backen Jesper Alasaari gjorde SHL-debut i tredje perioden."