Ryno enda målskytt för Färjestad då Leksand vann

Färjestad åkte till Leksand på jakt efter en borta seger men kom hem tomhänta. Den ende som lyckades göra mål för Färjestad var Johan Ryno. Färjestad förlorade med 2-1 mot dalmasarna och inleder nästa år mot Frölunda.

Färjestad inledde bra mot Leksand men man lyckades inte få in några puckar bakom Leksandskeepern. Det fanns även möjligheter för Leksand att göra mål men man var uddlösa och lyckades inte heller överlista Haugen. Flera utvisningar inträffade främst för Färjestads del och det höll i sig matchen igenom.

Ytterligare en period utan mål. Färjestad tappade fokus vid flera tillfällen och Leksand tog över bit vis. Ytterligare utvisningar och denna gång var det bland annat Jämtin som drog på sig två stycken efter varandra. Det tidigare spel som man hade mot Linköping försvann sakta och Leksand, trots att de spelade halvdant lyckades inte förvalta alla chanser man hade.

Det var just Johan Ryno som överlistade Leksands målvakt och arbetade in 0-1 till Färjestad. Målet kom 2 minuter in i tredje. Johan Olofsson som tidigare hade spelat för Färjestad och som då lånades ut kvitterade dryga fem minuter senare. Inför denna säsong hade han helt blivit en Leksandsspelare utan några kopplingar till Färjestad. Det sista målet kom från hemmalaget genom Olas som gjorde 2-1 till Leksand. Färjestad försökte ta igen försprånget men Johan Ryno drog på sig en utvisning med bara sekunder kvar av tredje så Färjestads försök rann ut i sanden. Därmed tog Leksand sin första seger mot Färjestad. Karlstadlaget hade tidigare vunnit båda två mötena då de möttes senast.