Ineffektivt Färjestad föll mot Leksand

Skärmdump Cmore
 
Inför matchen Lindqvist intervjuas av Cmore. han menar att det finns en viss skillnad från Hockeyallsvenskan och SHL då det gäller skicklighet och snabbhet. Hockeyallsvenskan är ändå en bra liga säger han till Cmore.
 
Laguppställningar
 
 
 
 
När nedsläpp.
 
Skärmdump, Cmore
 
Första perioden nedsläpp.
Erixon skjuter på mål men Tex Williamsson står pall för trycket. Första skottet på mål i för Färjestad.
Fabian Zetterlund är aktiv på nytt. Farlig möjlighet då Ryno går till anfall mot Leksand men chansen rinner ut i sanden. Målet var inte långt borta och då hade det endast gått dryga tre minuter på matchen.
 
Färjestad utvisning 16.13 på Rasmus Asplund som får sätta sig två minuter för en hakning.
Dick Axelsson får tiden att gå genom att leka med pucken. Tack vare Åslund så försvinner också dyrbar tid då han på egen hand tampas med tre Leksandsspelare i offensiv zon.Bara en minut kvar av utvisningen nu.
 
Färjestad fulltaligt och Leksand har inte kommit med några större farligheter.
Erixon har fått blodad tand efter förra matchen och river och sliter för att få in pucken.
Lennström är nära också han tretton minuter in i matchen. Forsberg försöker efter en dragning av Lang att sätta dit pucken men Haugen är tät.
 
Forsberg och Lang i sammarbete men det är Chelin som prövar lyckan. Haugen tät och blockerar.
Forsberg försöker igen men Haugen stoppar pucken. En riktigt stor farlighet för Leksand just nu som jagar ledningsmål. Asplund riktigt nära när han kommer ensam och med fart för att pröva på en fräckis men Leksandsmålvakt är följsam och stoppar möjligheten. Drygt 10 minuter in i första perioden och inget mål ännu.
En liten egen notis som jag vill nämna är att skadan på Alexander Johansson sägs vara lätt enligt Peter Jakobsson som tror att han kommer att vara med under nästa vecka.
 
 Asplund försöker igen men får inte igenom skottet. Lindgren med ett rappt skott mot Haugen som klarar trycket. 09.44 Grundel med ett tungt skott från Blå och målvakten står pall. Åslund och Marcus Nilsson lyckas inte få in pucken då 8 minuter återstår av första perioden. Erixon laddar bössan igen men än en gång träffar inte pucken mål. Tidsfråga kan man tycka innan målet kommer. Den tidigare Leksandsspelaren Johan Ryno försöker göra mål och passar till Virtanen. Men han får kämpa mot två Leksingar och chansen rinner ut i sanden. Sju minuter kvar av första perioden.
 
Rasmus Asplund har varit riktigt nära flera gånger nu och målet är inte långt borta. Avblåst för spelare i målgården. Haugen står ändå pall för ett tryck från Leksand. Dryga sex minuter kvar av första.
Mattias Nilsson från Leksand får ett bra skott mot Haugen men den smiter utanför. 05.21 står det på klockan vid skottögonblicket. Lindqvist till anfall nu men stoppas av Vedung. Forsberg är på igen tillsammans med Vikman.
Zetterlund är inte långt borta men målvakten slår bort pucken. Avblåsning dryga fyra minuter kvar i första.
Två icingpuckar från Leksand på de närmaste minuterna. Ryno och Aterius som slåss, och en dubbelutvisning för roughing. Fighten är nog för att skapa mer frustration och fart i lagen. Aterius utvisas två plus två minuter vilket innebär ett powerplay för Färjestad då de första två minuterna kvittas.
 
Tre minuter kvar, en minut kvar av utvisningen men Färjestad får inga större chanser. Leksand slår ifrån sig. Erixon skjuter snett och pucken hamnar utanför zon. Nilsson skjuter men Lang blockerar pucken.
Leksand fulltaligt och Färjestad får nog fundera på hur de ska lösa Powerplay situationerna framöver. En svaghet för Färjstad de två första matcherna.
 
En minut kvar av perioden, Williamsson blockerar då Färjestad ligger på, Oscar Steen gjorde ett försök. Perioden slutar 0-0.
 
Foto: skärmdump, Cmore
 
Det är upp och ned för båda lagen säger Fabian Zetterlund, hans stora mål är att han vill ta en plats i Färjestad truppen, Det krävs att jag krigar jättemycket. Säger han själv. Han menar att han har både styrkan och skridskoåkningen men att det behövs nog jobba på mer på detta för att bli tuffare.
 
Andra perioden
Skärmdump, Cmore (Johan Ryno glider in på isen).
 
Ryno utvisas efter 19.42. Bara ett par sekunders spel. En tacklingssituation som bidrar till utvisningen. Bertov ligger på och endast en minut kvar av utvisningen. Haugen har fri sikt och blockerar pucken. 
 
Färjestad reder ut stormen utvisningen och det har inte varit särskilt starkt tryck på Färjestad under utvisningen. Ryno ligger på direkt och är så när på att få in pucken. Dick Axelsson var nära då han fick en gratischans då Leksand slarvar. Leksand utvisning då de var sex man på isen i samband med ett byte. Två minuter för to many players on ice.
 
Återstår 33 sekunder kvar av utvisningen men Färjestad får inte in pucken ytterst nära då Anton Grundel prövar skott. Det är dubbelutvisning för Leksand dessutom på grund av en bentackling. 3 sekunder kvar av första utvisningen och 55 sekunder av den andra. Nygård är ytterst nära att få in pucken men Leksand lyckas hålla emot. Westin prövar skott och då spelar Färjestad 5-4 spel men inget mål. Halv minuten kvar av på den sista utvisningen. Axelsson nära men målvakten räddar. 14 sekunder kvar av utvisningen och Axelsson försöker igen. Men inget mål. Leksand fulltaligt och Asplund försöker i samma skede sätta pucken men det lyckas inte. Dick Visas ut för en roughing, Färjestad i boxplay. Bertov spelar istället för att skjuta, Wikstrand slår ifrån och Åslin måste börja om. Martin Karlsson har öppen kasse men Haugen lyckas rädda i sista stund. Farligaste chansen för Leksand just nu. Tid 11.52. Haugen räddar flera gånger Färjestad på grund av trycket. Forsberg ytterst nära men Haugen räddar. Axelsson tillbaka i spel och Färjestad fulltaligt. Forsberg behåller trycket mot trötta Färjestad spelare.
 
Många farliga sekvenser för Leksand men nu så har Leksand dragit på sig en ny onödig utvisning för många spelare på isen. Halva matchen spelad, fortsatt 0-0.
8 minuter kvar och Martin Johansson testar skott. Persson och Rasmus Asplund är ytterst nära att slå hål på Leksandsmålvakten. Men lyckas inte göra mål. Lang försöker därefter men inget mål. Åslund och Nilsson försöker igen på nytt. 6 minuter kvar av andra perioden. Inget mål och klockan rinner snabbt iväg. 4 minuter kvar och mycket bök vid sargerna. Utvisning Färjestad drabbas denna gång av för många spelare på isen.
41 sekunder kvar av perioden Anton Karlsson är nära att göra mål. Men Haugen räddar. Tekning i Färjestad zon
Alex Friesen för Leksand med bara 23 sekunder kvar av perioden.
 
Skärmdump Cmore.
 
 Rasmus Asplund säger följande efter andra perioden:
"Vi är lite för upp och ned och slarvar för mycket. Vi måste upp och jämna ut spelet nu. Det känns bra för övrigt.
Vi känner oss lite fyrkantiga men det är försäsong. Jag vill fortsätta utvecklas. Jag är ung och har möjligheter." Säger Asplund till Cmore.
 
Johan Pennerborn säger följande angående matchen så här långt.
"Vi försöker kontrollera pucken mer idag och får också tillfälle att göra det, men det saknas en hel del särskilt då det gäller arbetet mot mål och drivet mot mål. Vi har knappt skjutit ett enda skott med passage eller att målvakten har blivit skymd en enda gång. Det finns mycket mer att önska. Det handlar framför allt om kamplust och göra det jobbet. Vi har pratat om grundspelet för närvarande och att vi ska hålla oss till det. Resultatet är inte det viktigaste utan sätter grundspelet är det viktigare just nu. Vi måste betala för jobbet." Säger Pennerborn.
 
Tredje perioden är igång.
Färjestad inleder piggare, Johan Ryno och Westin försöker. Virtanen passar över till Westin som sedan går över till Asplund. Rasmus passar Dick Axelsson som så när får in pucken men målvakten räddar. Chanser som avlöser varandra och en ny tekning i Leksand zon inget mål och Lindqvist drar på sig en utvisning 13 minuter kvar av matchen. Leksand spelar i numerärt överläge, Leksand ytterst nära att utöka ledningen men tar i ribban. David Åslin gör 2-0 något senare tid 12.51.
 
Färjestad fulltaligt och måste nu göra två mål på Leksand för att utjämna. Bertov utvisas nu och Färjestad möjlighet att reducera. En minut kvar av utvisningen, Asplund reducerar med 55 sekunder kvar av utvisningen. 2-1 och Färjestad får äntligen hål på Williamsson. Fem minuter kvar av perioden och Färjestad verkar rasa samman under matchen. Leksand gör 3-1 genom Alex Friesen då det återstår dryga 3 minuter kvar av perioden och så kommer en dubbelutvisning Linus Persson Färjestad bland annat. Innan lagen är fulltaliga kommer en ny kalldusch för Leksand som gör 4-1 genom Bemström som avgör i tom kasse för Leksand då Färjestad plockat målvakten.
 
 
Nilsson säger följande till Cmore efter matchen:
"Allt är tufft i början och ingenting sitter riktigt som det ska, det är bara att glömma matchen och gå vidare till nästa. Det är bra upplägg med det hela här i Strömstad. Strömstad är en fin stad och hela upplägget var riktigt trevligt synd bara att vi avslutade det hela som vi gjorde. Vi är för passiva i dag och jobbade för dåligt."
Han tänker att kommande säsong kommer att bli bättre och att han kommer att göra allt för att bidra lite mer.
 
Färjestad förlorar andra matchen i kampen med 4-1 och nu får Färjestad inrikta sig mot nya möjligheter.
 
Trots förlusten var Färjestad det drivande laget men utan mål kommer man ingenstans. En match som blev fullständigt sönderhackad av utvisningar.
 
Källa: cmore och www.farjestadbk.se