Annandagshockey slutade med förlust

Färjestad kunde inte ha fått en värre start på nästa omgång. Visserligen tog Färjestad ledningen genom Michael Lindqvist men därefter visade det sig att det skulle bli Brynäs för hela slanten. Brynäs kunde till slut vinna med 4-2 (2-1, 1-1, 1-0). Målgörare för Färjestad blev Lindqvist och Ryno.

Nästa match är mot just Malmö Redhawks som nu vann i kväll med 5-0 mot Frölunda.

Tabelläget

Michael Lindqvist säger följande till Cmore: "Jag har spelat i en riktigt bra lina, så det har fungerat och jag är riktigt sugen att gå ut där ute på isen och göra vad jag kan för att hjälpa laget att vinna, min lina fungerar riktigt bra så det är bara ut och köra."

Pennerborn: "Vi måste styra upp vårt försvarsspel mot Brynäs. De är ett riktigt skickligt lag, bra forwards och vi måste vara med från start om vi ska rubba dem."

Laguppställning Brynäs

Kilström, Paille, Sandström och Boqvist saknas i Brynäs.

Laguppställning Färjestad.

Färjestad saknar: Åslund, Johansson och Grundel.

Steen står i kväll.

Fernström står i Brynäs.

Domare: Andreas Harnebring, Mikael Andersson. Linjedomare: Emil Wenström och Fredrik Altberg.

Färjestad kunde ha inlett efter juluppehållet med en seger men det ville sig inte. I första perioden verkade Färjestad ha tappat bort sig fullkomligt det trots att de tog ledningen genom Michael Lindqvist efter dryga fyra minuters spel. Färjestads powerplay visade sig fortsätta att fungera. Men glädjen skulle bli kortlivad. Brynäs kvitterade ganska omgående och innan paus hade Brynäs skaffat sig ett överläge med 2-1. Skottstatistiken låg då vi denna tidpunkt till hemmalagets fördel 11-4 i skott.

Statistik efter första perioden.

Alexander Johansson var inte nöjd efter perioden och sade bitskt följande till Cmore:
"Inget vidare, Bra med PP men vi spelar en omständig och jobbig hockey just nu. Vi sprätter med pucken och då blir det inte bra alls."

Pennerborn delar Alexanders analys och säger: "Det är fram och tillbaka hela tiden, vi måste hålla mer i pucken." Angående Michael Lindqvist som fick utgå från matchen efter att ha kolliderat med domaren säger han följande: "Synd med Linkan, tyvärr så spelar han inte något mer denna match."

Lindqvist som utgick träffar rätt tidigare i matchen. 0-1 till Färjestad efter dryga fyra minuters spel.

Färjestad försökte knapra in på underläget men det var Brynäs som utökade genom Mannberg. Johan Ryno tog därefter tag i taktpinnen och reducerade då med dryga nio minuter kvar av andra perioden.

"Vi fick några anfall som är lite längre och snurrar i deras zon. Men vi har ett eller två steg till tycker jag. Vi ska se till att plocka fram det här i sista." Säger Johan Ryno efter sitt mål.

Rynos reduceringsmål.

Några fler mål från Färjestad skulle inte komma. Istället var det Blomqvist efter nio minuters spel som kunde fastställa slutresultatet till 4-2.

"Vi fick en bra start med tidig ledning och något att gå på. Sedan satte vi oss själva i skiten, hamnade i underläge och tvingades jaga. Det håller inte." Sade den besvikne FBK-tränaren Johan Pennerborn efteråt.

Skellefteå förlorade sin match mot Växjö men samtidigt så närmar sig Hv71 underifrån vilket bör göra Färjestadfansen en smula nervösa.

Färjestad var aldrig riktigt nära att ta hem segern i kväll dessutom saknas flera spelare inför mötet mot Malmö. Michael Lindqvist utgick i kvällens match, samtidigt kunde inte Per Åslund och flera andra spelare närvara i kvällens möte.

Statistik från kvällens möte:

Sammanfattning:

Resultat:

Färjestad ligger mycket risigt till i tabellen eftersom Hv71 har närmat sig sedan senaste segern över Örebro. Nu skiljer det endast en enda poäng för att Hv71 ska gå om.

Linköping är också mycket tätt nedanför där det skiljer 3 poäng. Färjestad måste vända trenden redan mot Malmö om de inte ska halka ned längre ned i tabellen.