Färjestad inkasserade sin andra förlust

 Foto: Stefan Järrevång/TT
 
Färjestad var taggade och gjorde en bra borta match. Däremot så var det inte Färjestad som tog hem segern denna afton. Efter en mållös första period var det Linköping som tog ledningen. Färjestad kvitterade genom Marcus Nilsson men Linköping var effektivare totalt sett. Färjestad plockade i slutet målvakten och Linköping kunde därmed punktera matchen och vinna med 5-3 (0-0, 2-1, 3-2).

 
 
Tabelläget före matchen.
 
I Linköping saknas Lilja och Ginning.
 
Färjestad saknar Grundel, Asplund och Lennström
 
Fogström säger följande till Cmore: "Det känns bra och jag fick många goda vänner i föreningen när jag var i Linköping. Men nu är det Färjestad som gäller för hela slanten. Roligt att vara här, vi har skickliga forwards och bra backar. Som forward ser jag att vih ar spelskickliga forwards och det är det som vi har levt på, dom gör mål och det ska de också göra. Då gäller det istället för mig att stäppa upp och få igång  en viss produktion men vi är glada för att det går bra."
 
Uppställning i Linköping
 
Färjestads uppställning.
 
Pennerborn säger till Cmore att Färjestad måste tänka på defensiven över hela banan. Att vi håller oss till vårt spelsystem och våra individuella insatser. Vi måste tänka på våra värderingar. När, var och hur. Vi måste flytta pucken på ett bra sätt så att vi kan ro hem det här."

Han säger också: "De kommer att vara lika intensiva som de alltid är, vi måste därför komma upp på en stark nivå."
 
Domare för kvällen: Mikael Sjöqvist, Patrik Sjöberg. Linjedomare: Anders Nyqvist och Örjan Åhlén.
 
Jonas "Monstret"Gustavsson står i kvällens match för Linköping.
 
Stefan Stéen står för Färjestad denna afton.
 
 
Första perioden
Matchen inleds direkt av en utvisning på Jessie Virtanen i Färjestad men hemmalaget lyckas inte ta ledningen. Sylvegård drabbas senare av utvisning för en slashing. Flera utvisningar följer under första perioden och Färjestad skaffar sig ett gynsamt läge bland annat genom att två spelare från Linköping får sätta sig på botbänken. Färjestad lyckas ändå inte ta ledningen utan spelar runt. 
 
Perioden slutar 0 - 0. 
 
Färjestad har vunnit de fyra senaste matcherna och gjort 11 av 12 möjliga poäng.
 
Totalt sett har Färjestad under sina borta matcher gjort 54 mål på 15 matcher.
 
 
 
 
 
 
 
 
Statistik från första perioden.
 
Dick var inte glad efter första perioden. "Vi spelar för mycket runt och Linköping gör det riktigt bra. Vi ska göra mål i PP och det har vi inte gjort ännu. Vi har haft många stora chanser så vi måste skärpa till oss! Men jag tror att vi ska ha möjlighet att göra det framöver. Vi ska köra som vi kört tidigare."
 
Andra perioden
Nygård träffar ribban bara efter någon minut efter nedsläpp. Linköping tar ledningen genom Sörensen efter en och en halv minut. Det är målvakten Jonas Gustavssons macka som är extraordinär i det här målet! Med en passning över hela banan hittar hemmakeepern fram till Derek Roy, som i sin tur serverar Sörensen till 1-0.
Andersson blir först utvisad direkt efter målet men så powerplay för Färjestad rinner bort då Dick Axelsson hamnar i utvisningbåset med bara 20 sekunder kvar i pp för Karlstadlaget.
 
Linköping trycker på för att utöka ytterligare men Färjestad står pall. Marcus Nilsson kvitterar efter nio minuters spel. Då elva minuter har passerat i perioden blir Michael Lindqvist utvisad för en holding och då håller Linköping sig framme igen. Denna gång är det Andrew Gordon som överlistar Stéen i kassen.
Perioden går mot sitt slut och Färjestad går till pausvila med 1 mål mot 2.
 
Marcus Nilsson säger följande till Cmore efter två spelade perioder: "Tur med medstudsen, kul att göra mål. Två bra perioder men vi straffar oss själva då vi hamnar i utvisningsbåset hela tiden. Vi måste vårda pucken bättre."
 
Marcus Nilsson kvitterar i matchen mot Linköping.
 
Ytterst nära att Linköping skapar en två målsledning.
 
Ytterst nära till kvittering.
 
Statistik från andra perioden.
 
Pennerborn diskuterar med sina mannar inför tredje.
 
Nedsläpp i tredje.
 
Tredje Perioden
Andersson gör 3-1 till Linköping efter drygt två minuter spelade. Dick Axelsson överlistar Jonas Gustavsson efter drygt fem minuters spel. Michael Lindqvist får en passningspoäng. 
 
Jessie Virtanen kvitterar mot Linköping då han från blå direktskjuter in 3-3. Sylvegård ger Linköping ledningen efter 19 minuters spel. Färjestad plockar målvakten och tar timeout. Roy skrinnar iväg och ger Linköping en två måls ledning med bara 15 sekunder kvar att spela. Färjestad kan inte ta igen detta och tappar därmed möjligheten att ta med sig poäng denna match. Inför ledigheten så ska Färjestad möta Mora hemma redan i morgon.

 
Dick Axelsson reducerar till 3-2.
 
 
 
Jessie Virtanen prickskjuter in 3-3.
 
 
 
Matchen slutar 5-3 till Linköping.
 
Johan Pennerborn säger till cmore: "Jag tänker att om vi hade varit lyckosamma i PP så hade vi nog varit de som hade tagit den här matchen. Vi går bort oss för ofta, sedan tappar vi i boxplay, detta är nog den centrala delen som vi tappar matchen på. Sedan är vi uppe och gör både 3-2 och 3-3 visar ju på en fantastiskt styrka i laget. Tufft slut på en helt okej match. Vi var taggade i dag och jag tycker det var en bra bortamatch. Det var en del beslut som var mindre bra från vår sida där ute."
 
Statistik:
 
Sammanfattning
 
 
Resultat hittintills.
 
Tabellen.
 
Kommande matcher.
 
Källor: www.shl.se/www.cmore.se