Färjestad tog två poäng i andra omgången

Färjestad lyckades ta bonuspoäng mot Karlskrona efter en händelsefattig match. Det var missnöjd Dick Axelsson som såg till att ge Färjestad två poäng istället för ett då Karlstadlaget vann på övertid mot Karlskrona under helgen. Färjestad vann borta med 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-1).

Det var Karlskrona som inledde bäst i första perioden och fick också mycket in puckarna bakom Lars Haugen.Det var Guter som såg till att ge hemmalaget ledningen efter dryga nio minuters spel. Detta efter att Färjestad dragit på sig en dubbelutvisning. Efter 16 minuters spel såg Kellman till att utöka. Oscar Steen ville absolut inte åka hem utan poäng och från ingenstans direktskjuter Oscar in 2-1 efter 18 minuters spel.

Pennerborn var inte riktigt nöjd med första perioden och sade till Cmore: "Vi måste steppa upp, Det är för många aspekter i det här och vi är inte riktigt med i första."

Oscar Steen efter 2-1 målet.

Oscar Steen skjuter direkt mot målvakten och pucken går in.

Färjestad ryckte upp sig i andra perioden efter att en missnöjd Pennerborn sagt sitt. 2-2 kom genom Mikael Wikstrand efter 12 minuters spel. Mikael Wikstrand pressade in ett skott från blå som hittade rätt. Fler mål föll inte under andra perioden.

Alexander Johansson var allvarlig efter två spelade perioder: "Det var inte riktigt bra i första perioden men bättre i andra. Fast vi borde ha gjort något mer mål under perioden. Vi får se till att stänga ned det här i tredje."

Michael Lindqvist träffade målramen och var inte långt borta från att kvittera.

Experterna öser beröm över Michael Lindqvist.

Färjestad hade tagit tag i taktpinnen under andra perioden efter målet men det var Karlskrona som tog ledningen i tredje. Återigen var det Guter som såg till att 3-2 stod på tavlan. Denna gång var det Rhodin som tidigare spelat i Färjestad som fick fram en passning till Guter efter fem minuters spel. Michael Lindqvist som redan nu är en målproducerande forward såg däremot till att kvittera efter åtta minuters spel. Han hade tidigare även prickat målramen utan att få utdelning. I slutet av perioden utbröt det lite av tummult då Johan Ryno och Kellman åkte ut. Kellman hade hakat Johan Ryno som till slut fick nog och gav spelaren en smäll. Matchen gick till förlängning.

Ytterst nära för Dick Axelsson men han blir hakad i samband med sin frambrytning. Fick däremot sätta sig i utvisningsbåset efter sin diskussion med domaren.

Pennerborn inte nöjd med att Karlskrona från ingenstans lyckas göra 3-2.

Michael Lindqvist kvitterar till 3-3.

Inför övertid, statistik.

Förlängning
Komarek från Karlskrona var ytterst nära att överlista Haugen men målvakten stod pall för trycket. Tre gånger försökte Konstantin Komarek överlista Färjestads keeper men nekades mål. Istället kunde Dick Axelsson punktera matchen och fastställa slutresultatet till 3-4 efter dryga tre minutes spel.

Målskytten var däremot inte särskilt glad utan erkände att han var förbannad. Till Cmore sade Dick följande:
"Det är inte okej från vår sida, det gör mig förbannad. Vi skulle ha stängt matchen i andra perioden men vi vann i alla fall. Jag tycker vi borde ha spelat bättre!"

Komarek nära att ge Karlskrona segern på övertid med Haugen stod pall.

Dick Axelsson sätter punkt för matchen och ger Färjestad två poäng.