Ingen De La Rose i Färjestad

foto: NHL.com
 
Nu står det klart att Jacob De La Rose stannar i NHL under ett år ytterligare. Montreal har skrivit ett nytt kontrakt med bibehållen lön ytterligare ett år till. Det innebär att Färjestad inte värvar centern och frågan är vad Färjestad kommer att göra nu.

De La Rose meddelade i slutet av maj att han var intresserad av att komma till SHL och Färjestad redan denna säsong. Men han gjorde samtidigt klart att NHL spel var första alternativet för honom och nu såg han till att få det gjort.
"Det är klart att Färjestad alltid är intressant i och med att jag är värmlänning, har vuxit upp här och kollat på dem när jag var liten. Färjestad kommer alltid vara ett väldigt bra alternativ för mig. Det är en del SHL-klubbar som hört av sig. Några direkt till mig och några som sagt till agenten att de kan vara intresserade om det blir aktuellt. Kul att det finns intresse, skönt att känna att om det inte skulle bli något där borta så finns det alternativ. Men mitt första alternativ är NHL." Sade han då.

Färjestad bör nu se till att signa någon annan spelare, Joel Mustonen är fortfarande fri och ledig, en annan som finns på marknaden för närvarande är Eric Castonguay som tidigare har spelat för Leksands if. Felix Schütz från Rögle bk, Kevin Goumas för att nämna några. Sedan finns fortfarande Mikael Johansson ute på marknaden som dessutom har varit ett välbekant ansikte för Färjestads fans.

En spelare som är intressant ändå är Oskar Sundqvist, han har spelat i Skellefteå aik men har inget kontrakt med NHL eller AHL för närvarande. Han lär nog försvinna ganska snart då han gjorde i AHL 46 poäng på 63 matcher och är endast 23 år. Dessutom klappar hans hjärta nog mer för Skellefteå än någon annan klubb.

I AHL finns också en tjeck som kan vara intressant för Färjestad, den jag talar om är Andrej Nestrasil som är en center, han har dessutom spelat i Carolinas organisation. 26 åringen har vandrat från AHL till NHL och tillbaka igen under ganska lång tid. Men sägs nu i alla fall stå utan kontrakt. Färjestad borde kunna föra en diskussion med Nestrasil om det är möjligt.

En annan spelare är Johan Larsson från Buffalo Sabres organisation. Han är 24 år och center, visserligen ingen superskrinnare men en pålitlig spelare. Sedan har vi en spelare som jag pratat tidigare om, Dennis Rasmussen, en 26 åring som dessutom är både center och utespelare.

Den finske Mikael Granlund är också ett intressant namn från Minnesota Wild, Gjorde en hel del poäng under sin tid i AHL och bör vara ett intressant ämne för Färjestad.

Mika Zibanejad är en annan spelare som Färjestad säkert håller koll på. Han har bra speed under skridskorna och är en intressant 24 årig center. Däremot har han fortfarande inget kontrakt med New York Rangers där han spelade senast.

Detta är några namn som kanske kan få någon att bli intresserad. Mycket tyder i alla fall att Färjestad lär värva in en spelare de närmaste veckorna för därefter går nog många på semester och jag tror att Peter Jakobsson säkert vill få allt spikat och klart när han gör det.

Tack för ordet.