Vi har ingen brådska

www.vf.se Foto: Dahlgren, Eva. Jakobsson har ingen brådska att fylla laget med den sista pusselbiten.

"Vi är ute och letar men känner ingen jättebrådska. Vi tycker inte vi har hittat rätt än." Så meddelade Peter Jakobsson under dagen när det kommer till frågan om en center. Det verkar också om om Färjestad varit intresserade av Matt Anderson som däremot gick till Skellefteå även om de hoppade av ganska tidigt. Jesper Boqvist var ju ett annat namn som Färjestad missade då han valde fortsatt spel i Brynäs.

Enligt Jakobsson handlar det om tålamod eftersom han inte vet exakt när det kan dyka upp en lösning.
"Otroligt svårt att sia om, jag vågar inte svara på det. Det kan gå på en vecka, det kan dröja tre veckor eller längre tid än så. Men det kommer inte hända något den här veckan." Säger han till tidningen.
Färjestad hoppas att tålmodigheten man visar kan innebära en jackpott när NHL-klubbarna gjort klart sina lagbyggen och vissa högkvalitativa spelare blivit utan kontrakt. Bland annat berör det i högsta grad Jakob De La Rose.
"Det var kul att läsa att han pratade så gott om Färjestad. Jag tror de flesta lag i SHL skulle tycka att han är en tillgång till lagbygget." Svarar Jakobsson i media. Att Färjestad och Peter Jakobsson dementerar att en ytterforward ska in kommer också fram i tidningen.
"Ja, det gör jag. Vår förhoppning är ju att Rasmus (Asplund) stannar kvar. Skulle han försvinna eller om vi skulle åka på någon skada i den befintliga truppen under sommaren får vi ta upp jakten på fler spelare men annars är vi nöjda när vi fått in en center till." Säger Peter Jakobsson.

Källa: vf.se