Färjestad vann målrik fest

Lindqvist firar sitt andra mål för kvällen.

Det var Färjestad som drog det längsta strået mot Örebro under kvällen. Det blev också en mycket målrik tillställning. Totalt gjordes 10 mål varav 6 av dessa inkasserades av Färjestad. Bland en av dem som gjorde hälften av dessa mål var Michael Lindqvist. Både Ryno och Törngren var två andra som såg till att utöka målskörden. Färjestad besegrade Örebro borta med 4-6 (1-2, 1-3, 2-1).

Tabelläget inför kvällens match. Färjestad ligger tätt efter Växjö och har möjligheten att gå om. Detta blir inte riktigt så eftersom Växjö besegrar Malmö med 4-2.

Dick Axelsson intervjuas han säger till Cmore att han måste fortsätta trumma på som tidigare men han är inte riktigt nöjd med sin egna prestation så här långt. "Vi har fortfarande en hel del kvar att göra för att nå topp. Så gäller även laget. Vi har mycket kvar att utveckla, det finns en hel del potential i laget. Så nöjd blir man ju aldrig."

Färjestad kommer till spel utan Grundel, Johansson och Zetterlund. Den sistnämnde blev avstängd för en bentackling som inträffade förra matchen.

Örebro saknar Mastomäki och Hudacek.

Örebros uppställning inför kvällens match.

Färjestads uppställning inför kvällens match.

Martin Johansson har hittat målformen, han säger följande till Cmore: "Jag passade mycket tidigare men försöker utveckla mitt skytte nu. Jag skjuter mer och så kommer målen. Kul att vara tillbaka i Örebro och spela en match här. Känner att vi har ett riktigt vasst lag och har gjort en hel del bra saker."

I mål vaktar Axel Brage, han blir sedan utbytt under matchen.

Lars Haugen står i mål denna afton.

Domare: Mikael Holm och Morgan Johansson. Linjedomare: Daniel Persson och Andreas Lundén.

Färjestad dominerar första perioden och lyckas dessutom få in två puckar bakom Axel Brage. Michael Lindqvist öppnar målskyttet efter cirka tre minuters spel. Dick Axelsson och Theodor Lennström får var sin passningspoäng. Efter tolv minuters spel är det Christoffer Törngrens tur att utöka. Oscar Steen passar över till Törngren som klipper till. Ytterligare en spelare får passningspoäng och det är Fogström.
Linus Persson hamnar i utvisningsbåsen och hemmalaget genom Glenn Gustafsson som överlistar Haugen i mål. I slutet blir Arnesson utvisad för en holding något som påverkar inledningen även av andra perioden men 1-2 till Färjestad står sig perioden ut.

Lindqvist nyper till och Färjestad tar ledningen efter drygt tre minuters spel.

Ytterst nära från Färjestads sida att utöka under perioden. Färjestad var hetare och bättre under de första 20 minuterna.

Ytterligare en chans från Färjestads sida.

Johan Rynos statistik i assistligan.

Asplunds försök under första perioden då det återstår åtta minuter kvar.

Törngren får in pucken efter en passning av Oscar Steen.

0-2 till Färjestad.

Statistik för Törngren. 4 mål och en assist de senaste matcherna.

Nygård ytterst nära med bara skunder kvar av första perioden. Joakim fälls och Örebro åker på en utvisning.

Statistik från första perioden.

Lindqvist är nöjd efter de tjugo första men menar att Färjestad släppte in Örebro genom ett mål. "Jag tycker vi äger perioden men släppte in dem i slutet genom målet, vi ska ändra på det i andra, vi har ju ett pp nu i andra så vi får utnyttja det och ta tillbaka comandot igen." Säger Lindqvist till Cmore.

Paus för Färjestad inför andra perioden. Taktisk genomgång inför nedsläpp.

"Vi för en okej första period stundtals. Helt okej, vi vårdar pucken och det ska vi fortsätta med. Vi spelar en bra borta match, och det är ju naturligt att hemmalaget får energi av sitt mål så det är inget att snacka om. Vi får ta det i början av andra, vi har ju ett pp att tänka på." Säger Pennerborn inför andra perioden.

Perioden blir inte gammal innan Michael Lindqvist utökar till 1-3 i pp. Nilsson och Virtanen får var sin passningspoäng. Målet gjordes efter 48 sekunders spel. Tre minuter senare är det Johan Ryno som får in pucken bakom Brage. Wikstrand och Lennström får var sin passningspoäng. Ryno styr in pucken och gör därmed sitt andra för säsongen. 1-4 till Färjestad.

Örebro byter målvakt efter fem minuters spel och Kilpeläinen vaktar kassen. Kilpeläinen gör ett misstag efter några minuters spel och Per Åslund är inte långt ifrån att göra 1-5. I samma stund blir Spink utvisad och Färjestad får spela i powerplay. Tekningen flyttas ut efter ett misstag från Färjestad och tekningen sker i Färjestads zon. Något som blir ödestigert för Karlstadlaget. Kalle Olsson styr in ett direkt skott från Hellström och Haugen kan inte plocka den. 2-4 ska snart utökas för Färjestads del. Lindqvist är framme igen och lyckas att fullborda sitt hattrick. 2-5 står sig perioden ut och i slutet av andra perioden utbryter en hel del gruff och bråk. Lennström utvisas för Roughing tillsammans med en Örebrospelare och bara minuter senare utvisas Joakim Nygård och Spink. Den sistnämnde åker ut för Diving medan Joakim får sätta sig på botbänken för en Holding.

Michael Lindqvist prickskjuter in 1-3 till Färjestad.

Statistik för Michael Lindqvist.

Statistik för Mikael Wikstrand.

Ryno styr in 1-4 till Färjestad.

2 mål för Ryno men 21 assist och det gör att han har kommit upp till 23 poäng denna säsong.

Axel Brage har en statistik på 75% efter denna match.

Michael Lindqvist tar sig fri och skrinnar från ena sidan till andra. Han prickskjuter in 2-5 och överlistar Örebros målvakt.

Statistik för Michael Lindqvist denna match.

Bråk kännetecknar slutet av perioden.

Nygård utvisas för en Holding och här faller Örebrospelaren lätt vilket resulterar till en utvisning för honom förseelsen är Diving.

Statistik från Andra perioden.

Ryno intervjuas vid slutet av perioden. Han säger till Cmore: "vi gör det hela riktigt bra, vi slarvar till det lite bara i slutet så att de får in något mål där men annars fungerar det riktigt bra. Förresten det måste vara länge sedan jag gjorde mål eftersom jag nu står här och pratar med er, istället för en spelare som gjorde hattrick."
Cmores expert poängterar att de har pratat med Michael Lindqvist tidigare och att det är hans tur nu.
"Roligt, hade nästan glömt hur det var att stå här. Det viktiga inför tredje är att vi håller på vårt spel och inte vika ned oss, då tar vi det här i tredje."

Skytteligan för Michael Lindqvist.

Plus och minus statistik för Wikstrand.

Efter dryga tre minuters spel utökar Färjestad ledningen till 2-6 genom Rasmus Asplund. Dick Axelsson och Jens Westin får var sin passningspoäng. Bara två minuter senare är det Örebro som lyckas överlista Haugen i mål och 3-6 är ett faktum. Målgörare blir Andersson och då det endast återstår tre minuter kvar av matchen fastställer Taylor Spink slutresultatet då han gör 4-6.

Rasmus Asplund gör 2-6 till Färjestad.

Matchen slutar 4-6 till Färjestad.

Färjestad tackar publiken.

"Vi blir lite för bekväma i slutet och det straffar sig. Helt onödigt kan man tycka. Det var säkert en rolig match då den var så målrik, men det var roligt för oss att vinna matchen. Johan Ryno gjorde det riktigt bra liksom många andra i laget. Johan förtjänade en intervju." Säger Michael Lindqvist om Rynos kommentar tidigare. Han säger också till Cmore: "Fortsätter vi så här så kommer vi nog att hålla oss kvar i toppen."

Michael blir utsedd till matchens lirare i omklädningsurmmet och får ta emot sina kamraters ljubel.