Ny förlust för Färjestad

Det var andra raka förlusten som Färjestad inkasserade på kort tid. Linus Persson öppnade i första perioden målskyttet men sedan var det för Färjestad tvärstopp. Växjö åt sig in i matchen och tack vare ett briljerande målvaktsspel från Victor Fasth så kunde Växjö inkassera en vinst efter två raka förluster. Sista målet var en riktig delikatess från Växjö som fansen bjöds på. Det hade nog känts bättre om det hade varit Lindqvist som plockat in pucken istället för en Växjöspelare. Matchen slutade 1-3 till Växjö efter att ha gjort ett mål i samtliga perioder.

Laguppställning Färjestad

Laguppställning Växjö.

Första perioden
Det var Färjestads period åtminstone i tio minuter, därefter åt sig Växjö sig in i matchen. Linus Persson lyckades göra 1-0 bakom Victor Fasth efter bara dryga en minuts spel. Det var mycket kamp och kämpande spel mellan de båda lagen och Växjö lyckades då det var knappt en minut kvar av perioden att kvittera genom Calof.

Linus Persson gör 1-0 till Färjestad under första perioden, fler mål blev det inte för Färjestad denna matchdag.

Statistik från första perioden

Andra perioden
Färjestad var ytterst nära att ta ledningen genom Fogström men efter en videobedömning godkändes inte målet eftersom Victor Fasth hade plockat pucken och höll den i sin handske. Mål skulle komma men inte från hemmalaget, Pettersson i Växjö såg till att ge Växjö ledningen med 1-2 efter dryga åtta minuters spel. Trots att Färjestad hade möjligheten då utvisningarna avlöste varandra mot Växjö så kunde inte Färjestad kvittera. Rasmus Asplund träffade bland annat ribban och det fanns gott om sådana möjligheter för Karlstadlaget som inte kunde pricka rätt.

Statistik efter två spelade perioder

Tredje perioden
Brodecki efter tre minuters spel lyckas få pucken på klubban och lägger in den bakom Stefan Stéen som inte hinner förstå vad som hade inträffat. Detta var en annorlunda variant av mål som godkändes och Färjestad fick svårt att komma in i matchen efter denna spik i kistan. Växjö plockade tre poäng trots att Färjestad plockade ut målvakten.
Brodecki säger till Cmore följande om sitt mål:
"Jag kände att jag fick tid där. Jag har gjort såna där mål tidigare, den sitter i ryggmärgen."

Virtanen vid en intervju var inte särskilt nöjd efter två spelade perioder.

Även Pennerborn pekade på en hel del saker som inte riktigt fungerade i Färjestad denna afton.

Frågan är om november har börjat redan nu, Färjestad måste studsa upp i nästa match för att inte tappa första placeringen till Växjö.

Statistik:

Sammanfattning: (obs inga mål föll i powerplay, verkar som om Färjestad har låst sig i den spelformen).

Tabellen.

Märk väl att Växjö ligger bara två poäng under Färjestad och kan passera om Färjestad fortsätter den närmaste matchen på den inslagna vägen.

Kommande match blir viktigt för Färjestad då det gäller tabellplaceringen.