Seger mot Örebro

 Foto: Per Mårtensson/nwt.se
 
Färjestad besegrade Örebro med 5-2 (2-0, 2-1, 1-1), under gårdagen.
Lindqvist svarade bland annat för två mål och en assist under matchen. Lindqvist själv petade in pucken mellan målvaktens ben och passade sedan även Dick Axelsson som kunde göra 2-0 till Färjestad.
Första målet kom i Powerplay då Ryno stod för assistpoängen. Pennerborn är nöjd med matchen även om det finns fortfarande saker att slipa på.
 
"Det gör det alltid, Vi gjorde mål i powerplay och var hundraprocentiga i boxplay. Det är saker som vi ska ta med oss." Säger Pennerborn till media.
 
Pennerborn måste ändå vara nöjd att inför första pausvilan leda med 2-0 och då andra perioden startade verkade det som om Örebro hade vaknat till, reduceringen kom genom de båda nyförvärverna Tyson och Tyler Spink som såg till att överlista Stefan Steen i kassen. Men Färjestad skulle utöka ledningen på nytt och då genom Michael Lindqvist. 3-1 och Färjestad fortsatte att äga matchen. En riktig pärla blev juniorernas mål där Enqvist lyckades passa fram till Fabian Zetterlund som kunde utöka ytterligare till 4-1.
 
Under tredje och sista perioden fick båda lagen in var sina mål, Färjestad:s och den tidigare Örebro spelaren Martin Johansson kunde efter att Tyler och Tyson reducerade ytterligare en gång till 4-2 sätta spiken i kistan och fastställa slutresultatet till 5-2.
"Det känns som att vi har rätt så bra koll matchen igenom. I den första perioden är de en del i vår zon men då håller vi dem på utsidan. Sen kapar vi ned även den zontiden." Berättar Martin Johansson.
Han trivs som vikarie för Alexander Johansson i första kedjan.
 
Laginsatsen är i bra form menar Pennerborn som dessutom även nämner några namn som utmärkt sig under matchen.
"Vi har en plan vi vill spela efter och i den planen är Jesse Virtanen som hand i handsken. Han var väldigt stabil. Dessutom är Dick Axelsson gryende." Dick lämnade isen i slutet av den tredje perioden men enligt tränarna är det ingen fara med honom.
"Han fick ett slag, men det är inget allvarligt. Han gick av av säkerhetsskäl."
På frågan om han var nöjd med matchen svarar Pennerborn.
"Helt nöjd blir man aldrig, men saker som var bra var att vi vårdade pucken – ibland kanske lite väl mycket men totalt sett är det ändå glädjande att vi vill göra saker med den. Sen gör vi fem mål, det är bra. Powerplay som sagt och även boxplay var bra."
Pennerborn fortsätter:
"Det finns en del detaljer att slipa på, och vi ska titta på noggrannheten. Vi har några träningar och en match kvar (Djurgården på tisdag) innan det drar i gång på allvar."
En av dem som verkligen förtjänade beröm denna kväll var Michael Lindqvist. Med sina 10 poäng (4 mål + 6 assist) på 7 matcher visar att han är något att räkna med, det är verkligen starka siffror.
Foto: Stefan Eriksson/Färjestad bk
 
"Bra spel där Jesse (Virtanen) spelade till (Johan) Ryno och han över till mig, jag tror pucken åkte in mellan benen på målvakten." Berättar målskytten efter matchen mot Örebro.Även assisten var han riktigt nöjd med.
"Den satt rätt bra där, siktade faktiskt där också."
Då Alexander varit borta är det Michael Lindqvist, Rasmus Asplund  och Dick Axelsson som har spelat ihop. Frågan är vad som händer då Alexander kommer tillbaka och om Michael Lindqvist får lira i  tredjeformationen eller om han får vara kvar. Martin Johansson spelade ju i denna formation tidigare. Michael har absolut inget problem att fortsätta med Dick och Rasmus.
"Det är ju två väldigt skickliga spelare. Båda har bra blick för spelet och duktiga på att fördela puckarna, bara att hålla klubban i isen, Dick har en grym teknik och det är riktigt kul att spela med dem." Berättar Michael Lindqvist för media.Michael känner ett visst tryck från sig själv inför nästa match då Färjestad ställs mot en av hans ärkerivaler, Djurgården.
"Ska bli kul att möta ärkefienden, har ju spelat i AIK tidigare, men det blir kanske en konstig känsla i FBK-tröjan. Lite speciellt att spela inför familj och vänner så det blir kul."
 
Källor: www.nwt.se/www.vf.se/farjestadbk.se