Justin Pogge inte på Färjestads radar

 
Röglespelaren och den tidigare Färjestad målvakten Justin Pogge förlänger med Rögle BK. Om någon av fansen tänkte att Justin skulle vara ett bra nyförvärv för Färjestad kan vi alltså konstatera att han inte är på Färjestads radar.

Samtidigt meddelade Hv71 att Jacob Cederholm inte får stanna i Jönköpingslaget. Backen Cederholm är en rightskytt och som 20 åring kan han vara en intressant spelare för olika lag. Tom Hedberg som också lämnar är redan klar för Modo i hockeyallsvenskan. Cederholm däremot kan vara en spelare som Färjestad tittar närmare på.

Det som kan tala för att han inte blir kvar är kanske att han är draftad av Winnipeg och kan hamna i AHL under kommande säsong. Annars kan det vara så att han är kanske rätt spelare för Färjestad att värva in och utveckla. Visserligen är han inte någon offensiv kraft i den bemärkelsen men är en aggressiv spelare som arbetar hårt över hela isen. Han har dessutom en mycket lång räckvidd då det gäller användandet av klubba samt en bra defensiv förmåga vilket Färjestad säkert kan ha nytta av.

Peter Jakobsson sade tidigare att Färjestad har inte någon större brådska när det gäller spelare för närvarande. Att det enda som var viktigt för närvarande är målvakten och en rightback.

Men från organisationen så har jag inte hört något angående spelaren. Så det gäller att vänta och se helt enkelt.

Malmö rensar också truppen enligt mrmadhawk. Åtta spelare får lämna och bland dem finns det någon som redan är klar med en ny klubbadress.

Det handlar främst om Gunnarsson som spelar i Hv71 till höst.
Övriga spelare är: Erik Andersson, Tuukka Mäntylä, Nils Andersson, Matias Lassen, Lukas Haudum, Erik Forssell och Rhett Rakhshani.

Samtidigt för Malmö samtal med tre spelare som har utgående kontrakt och dessa är: Tobias Ekberg, Kim Rosdahl och Marcus Sylvegård.

Det är nu också bekräftat att Lucas Nordsäter går till Leksands if. Lucas gör sällskap med Gunnarsson som också tidigare spelat i Färjestad och nu får de båda en tränare som de känner väl till, Leif Carlsson.
 
Tack för ordet.