Förlust i första mot Hv71

Det var den första övningsmatchen och också den första förlusten. Färjestad saknade fyra spelare något som säkert påverkade en del. Robin Press visade sig också vara en bra back med ett bra skott då han kvitterade i andra perioden med ett hårt skott rakt bakom Gunnarsson i mål. Färjestad förlorade med 5-2 (0-0, 3-2, 2-0).

Det märktes tydligt att det var första matchen även om detta var en träningsmatch för Färjestad. En jämn första period där lagen kände på varandra lite gick sedan över till en mer hårdare period i andra där fem mål föll.

Pennerborn sade följande inför nedsläpp:
"Idag har vi bättre förutsättningar med tanke på balansen i laget, för oss ett bra läge att komma igång på. Det viktiga är inte att vinna matchen idag eller resultatet, för oss är det viktigt att se om vi följer systemet och hur vi gör det. Det är mina stora förhoppningar att vi ska kunna se var vi står."

Ganska underhållande match inledningsvis där Hv71 var det lag som tog tag i taktpinnen den första halvan av perioden. Andra halvan var det mer jämnare och Färjestads. Flera chanser fanns från båda håll, inte minst Nygård som var ytterst nära att få in pucken i mål. Pucken studsade olyckligt så chansen försvann.

Andra perioden.
Hv71 lyckades redan efter sju minuter genom Tedenby ge hemmalaget ledningen. Färjestad däremot tänkte inte ge upp och dryga två minuter senare genom ett Powerplay lyckades Martin Johansson trycka in pucken och därmed kvittera.

Färjestad drog på sig en hel del onödiga utvisningar och det straffade sig. När två spelare fick sätta sig i utvisningsbåset lyckades inte Werner stå emot längre och 2-1 genom Nils Andersson efter dryga fjorton minuters spel var ett faktum. Färjestad lyckades däremot klara av den sista utvisningen och då det bara gått någon minut presenterade sig Robin Press med en riktig pärla. Från blå prickade han in kvitteringen 2-2. Hv71 såg däremot till att utöka på nytt då det återstod fyra minuter kvar av tredje genom Tedenby.

Färjestad fortsatte att dra på sig onödiga utvisningar och då Olofsson åkte ut för en målvaktstackling utökade Hv71 sin ledning till 4-2 genom Thuresson.

Det märktes tydligt för Färjestad att detta var första matchen, medan Hv71 hade spelat ytterligare en match ytterligare. 5-2 vilket också fastställde slutresultatet kom med endast några minuter kvar att spela. Denna gång var det Joakim Andersson som höll sig framme.

Utvisningar: Hv71 (3x2) Färjestad BK (8x2 + 1x10).