Dragan Umicevic tänkbart namn eller

"Färjestad jagar med ljus och lykta efter en forward, som ska ersätta långtidsskadade Michel Lindqvist, på en begränsad marknad. I dagsläget är det öppet vilken spelstil forwarden man vill värva ska ha.

- Ja, just nu är det fortfarande öppet, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson.

Med tanke på att det endast är tretton dagar (läs fredag) kvar av transfersfönstret lär det dyka upp en del intressanta spelare på marknaden, som hittills varit begränsad. I och med att ligor som finska ligan (Liiga) och tyska ligan (DEL) är stängda ligor finns det en rad klubbar som inte har chansen att nå slutspel som väljer att hyra ut sina mest välbatelda spelare för att spara pengar till nästa säsong. Där finns en möjlighet för FBK att hitta spelare innan transferfönstret stänger.

- Vi tittar på alla möjliga alternativ.

Ett namn som kan bli aktuellt är forne Färjestad-spelaren Dragan Umicevic som spelar i tyska jumbon Krefeld Penguins. Trots att laget gått tungt denna säsong har Umicevic producerat 36 poäng på 36 matcher. Ett tillskott som skulle kunna ersätta Lindqvist fram till slutspelet men även täcka upp när Dick Axelsson åker på OS under februari. Nyligen blev förre FBK-spelarens kedjekamrater Marcel Müller och Michel Pietta klara för Leksand för resten av säsongen. Om Umicevic är intressant svarar Jakobsson kryptiskt:

- Jag vet inte, vi får se efter helgens match.

Klart är att FBK är väldigt aktiva på marknaden och vill hitta en forward men hittills inte hittat rätt."
 
Så gick det att läsa på svenskafans.com nyligen.
 
Ja, varför inte? Dragan har fått tonvis med erfarenheter sedan sist och är en rivig forward som lär nog kunna utträtta en hel del. En annan detalj måste nog nu Peter väga in i aspekten och det är tidsramen för värvningar. Dessutom har även Ivarsson fallit bort och lär inte dyka upp förrän om sex veckor på isen.

Vi får helt enkelt avvakta och se, men något nyförvärv lär vi nog snart se för tiden rinner sakta ut innan fönstret stänger.