Lars Haugen i en exklusiv intervju

 (www.nwt.se)
 
I en intervju berättar Lars Haugen om hur han ser på hockeyn och Färjestads goda chanser att gå långt. Även finns reflektioner kring sin tid i Vitryssland med på ett hörn. Lars Haugen är dessutom uttagen till OS något som han ser fram emot.

Lars har tillbringat en längre sejour i Vitryssland och han berättar att om grabbarna i Färjestad klagar på maten så har han åtminstone något att jämföra med.

Lars har tävlat med båda typer av hockeyspelare både Stefan Stéen som han uppskattar mycket medan i Vitryssland så har han tävlat med personer som inte gick att prata med.

Stefan Stéen och Lars Haugen har blivit riktigt goda vänner i alla fall enligt Lars. De ger varandra feedback och hjälper varandra och det har verkligen fungerat bra.

Lars erkänner också att det är mentalt tufft att vara målvakt,
"Det syns verkligen om jag har en dålig dag," säger Lars Haugen.
Vad gör Lars för att ladda upp inför matchen?
"Går in i mig själv, mentalt, dricker kaffe, försöker få igång kroppen och sover riktigt gott inför matchen men det är mycket kaffe." Säger Haugen.

Under träningen så arbetar han och Masken med övningar. Mycket övningar kring trafiken och skymningarna.
"Det handlar om att göra rätt och mycket taktik." Säger Lars vid intervjun.
"Det är viktigt att hitta rätt teknik, för mig och Stefan."
Han erkänner att han lär sig mycket när det gäller den nya tekniken och hade önskat att han hade lärt sig detta tidigare.
"Ungdomarna som är skolade i denna nya skola brukar vara riktigt duktiga men samtidigt kanske de missar andra viktiga detaljer som man kan lära sig genom the old school." Säger Haugen.

"Det gäller att tro på sig själv och lita på det jag gör, arbeta med småsaker som behöver putsas."
Lars Haugen kommer att få spela sitt andra OS.
"Skönt att se ett sådant land. Har ju inte varit där tidigare." Skrattar Lars Haugen.
Han lovar att han kommer att besöka skidåkningen när han får tid.
"Det blir det absolut. Det blir ju så att jag träffar andra sportfantaster inom olika sporter. Vi tränar ju på samma center i OS. Allt beror på säsong då förstås."
Han tror på att det blir Bobb som det blir medalj i alla fall. Däremot är det tveksamt då det gäller hockeyn. Främst på grund av bredden som inte är lika stor. Planen är att ställa till det lite för andra lag.
Första mötet i hockeyn blir mot Sverige.
"Ska bli kul att ta en kyckling med Dick Axelsson eller Mikael Wikstrand." Säger Haugen med ett skratt.

Lars är 30 år gammal och hoppas på att få spela mycket länge inom hockeyn.
"Hockeyn är skitkul så jag vill fortsätta länge. Men sedan hur länge det blir i Europa är givetvis en fråga värd att tänka på."
Haugen tror att Färjestad har särskilt goda chanser att gå hela vägen.
"Det är få som slår oss offensivt, vi får jobba ordentligt på defensiven för det är där vår svaghet finns." Säger Haugen och han är övertygad om att det kommer att bli en trevlig vår.
"Så är det absolut."

Tack för ordet.

http://www.farjestadbk.se/artikel/x0euajd5q-23h01/en-fika-med-lars-haugen