Övertids förlust mot Skellefteå

Färjestad inledde riktigt bra under första perioden där Skellefteå var helt överspelade. Ortio i mål för gästerna stod för riktigt bra räddningar och det bidrog till att Färjestad kunde endast ta ledningen med 1-0 i mittenakten. Skellefteå däremot såg till att kvittera i slutet av första perioden. Det var slutspel stämplat över hela matchen och slutligen kunde gästande Skellefteå ta med sig två pinnar hem efter en dramatisk fjärde period där Färjestad var ytterst nära att vinna. Matchen slutade 3-4 på övertid (1-1, 0-1, 2-1, 0-1).

Ellis gjorde en del misstag men han såg även till att bidra målmässigt då han efter tio minuters spel i tredje perioden kunde ge hemmalaget ledningen med 3-2. Tyvärr räckte inte detta hela vägen. Bud Holloway var riktigt het och såg till att Kostka kunde kvittera bara minuter senare.

Pennerborn berättade för Cmore att han vill få reda på var laget står så här inledningsvis av fortsättningen. Han säger bland annat följande: "Jag vill veta var vi står efter uppehållet, det gäller vara snabbt på om vi ska gå hela vägen. Det gäller därför att vara på tå direkt från start. Vi måste göra jobbet och försöka skapa så många bra lägen som möjligt. Hudacek är här för att bidra särskilt då Michael Lindqvist inte finns tillgänglig. Vi ger honom alla förutsättningar för att han ska komma in i spelet sedan är det upp till honom hur han ska svara på det."

Inför matchen:

Färjestad var hetare än Skellefteå i första perioden.
Persson och Törngren är ytterst nära direkt ifrån start. Ellis är heller inte långt borta att göra sitt första mål för säsongen och dessutom i Färjestadströjan. Tyvärr träffar hans skott rakt på Ortio som gör flera riktigt vassa räddningar. Persson bombarderar Ortio i målet och har flera chanser att ge Färjestad ledningen men Skellefteås målvakt hindrar alla puckar så långt. Elllis försöker på nytt och mycket tyder på att han kommer att få in pucken rätt som det är. Även Nygård är het och pressar på för att ge Färjestad ledningen. Redan inledningsvis står det 8-2 i skott. Skellefteå spelarna slarvar en hel del och Ortio är den ende som ser till att det står 0-0 den första perioden. Något som givetvis kommer att förändras. Det är Rasmus Asplund som 12.40 lyckas överlista målvakten och ger därmed hemmalaget ledningen med 1-0.

Rasmus Asplund har 13 poäng (6+7) de tio senaste matcherna. Westin är därefter ytterst nära att utöka men det vill sig inte och Holloway kvitterar då med bara två minuter kvar av första perioden i Powerplay eftesom Ellis får sätta sig för en cross checking. Under powerplayspelet försöker Linus Persson rensa bort pucken men skickar den till Holloway som nyper till direkt. Steen har ingen möjlighet att plocka pucken och det är kvitterat.

Under pausvilan intervjuas Rydhal av Cmore som säger följande: "Vi börjar bra men sedan blir vi lite för bekväma och slutar kämpa. Vi måste rycka upp oss i andra perioden."
Han får också frågan hur det är att komma tillbaka till Färjestad och svarar: "Jättekul, Jag har varit borta i sju år och det är skönt nu att ha landat igen, jag känner ju staden och allting däromkring. Möjligtvis är det kanske inte riktigt så att jag känner till A-laget ännu men det kommer. Jag är redo för att visa vad skåpet ska stå även om kanske dialekten är borta. Jag har storleken och kan utnyttja min styrka i varje kamp. Jag är ju här för att bidra med tufft spel och tacklingar. Det är därför jag spelar i Färjestad."

Wikegård erkänner att det är bra att Färjestad fått in Rydahl i laget för han är väldigt nyttig som spelare.

Pennerborn är nöjd efter första perioden och säger följande:
"Godkänd första period, kanske ett mål till så hade jag varit ännu lugnare. Men det kan komma i andra perioden får vi hoppas."

Erixon utgår tidigt i andra perioden, troligtvis har han fått en smäll någonstans. Om Färjestad är det spelförande laget i första perioden så är det ombytta roller i andra. Bland annat så är det inte långt ifrån ett Skellefteå mål då Ellis slarvar och skänker bort pucken. Rydahl är en av de spelare som syns extra denna match. Han tacklar och kämpar som ett djur. Han är dessutom ytterst nära att ge Färjestad ledningen. Matchen står och väger en hel del och detta verkar passa Skelleftå bäst.

En Färjestad spelare blir liggande på isen och Ilari Melart tänker skjuta förbi honom bakom eget mål men pucken studsar upp och ut på läktaren. Ilari blir därmed utvisad för Puck out trots att han protesterar. Men något mål faller inte vid detta tillfälle. Precis som i första perioden så lyckas Skellefteå peta in pucken bakom Stefan Stéen i slutet av andra perioden. Skottstatistik: 6-5 till hemmalaget.

Färjestad försöker i tredje etablera tryck och får möjligheten då Lindström i Skellefteå drabbas av en utvisning. Det är då Joakim Nygård slår till och överlistar Ortio. Det är kvitterat efter dryga tre minuters spel. Morgan Ellis ger Färjestad ledningen efter dryga 11 minuters spel då han direkt skjuter in 3-2. Bara minuten senare kvitterar Kostka efter att ha fått en passning av Bud Holloway som verkar vara hetare än vanligt. Ryno får sätta sig i straffbåset efter att ha viftat med en hög klubba efter tretton minuters spel. Nygård är då påpassligt framme och är ytterst nära att få in pucken bakom Ortio. Något mer mål faller inte under tredje perioden och matchen går till förlängning.

Förlängning
Ryno inleder piggast och tillsammans med Nygård skapar de båda en hel del irritation i Skellefteå. Nilsson precis som Nygår är ytterst nära att få in pucken men lyckas inte få in den. Pucken dansar på Ortios rygg som målvakten inte har koll på alls. Istället är det Olofsson (som ryktas till Färjestad nästa säsong) som överlistar Stefan Stéen med bara sekunder kvar att spela innan det går till straffar. Skellefteå vinner matchen och tar med sig två poäng hem till Skellefteå. Färjestad får nöja sig med ett enda poäng. Kanske kan ses om lite orättvis med tanke på att Färjestad dominerade första halvan av matchen. Färjestad får däremot hoppas att Frölunda och Malmö inte vinner sina matcher eftersom det kan bidra till att Färjestad halkar ned i tabellen under kvällen.

Skellefteå har avancerat upp bakom Färjestad på en fjärde plats och vad som nu händer återstår att se då det gäller mötet mellan Örebro - Frölunda där det står just nu lika på 1-1. Hv71 - Malmö står det för närvarande 0-1.

Följande matcher spelas fortfarande: Mora - Rögle, Örebro - Frölunda, Luleå - Växjö och Hv71 - Malmö