Färjestad vann första ronden

Färjestad möter Karlskrona i två ronder under en och samma helg. Färjestad vann första ronden med 5-3 (1-1, 3-1, 1-1) även om det var Karlskrona som öppnade målskyttet.

Det var en magisk inramning med en hyllning av Håkan Loob som inledde eftermiddagens möte mot Karlskrona. Två lag som Håkan Loob haft en nära koppling till under sina år inom hockeyvärlden.
Håkan säger själv angående eftermiddagens tillställning följande: "Det finns mycket nytt och positivt i Färjestad, det är en spännande resa som jag har både fått göra med Färjestad men också är det fantastiskt att se var det bär hän. Karlskrona var dessutom riktigt bra för mig att starta i de första två åren. Jag har mycket att vara tacksam för då det gäller Färjestad och Karlskrona. Mitt hjärta är en del av familjen och Färjestad inte minst."

Håkan Loob som har varit engagerad i Färjestad i 32 år och tagit 6 Sm-guld med klubben. Han säger själv under cermonin att det är han som ska tacka för att fått den stora möjligheten att bli en del av den stora famlijen Färjestad. Han erkänner att han hade önskat att fler hade fått denna möjlighet och dela denna upplevelse som han själv har fått ta del av.

Färjestad redo att äntra isen.

Håkan Loob kommer ut på isen i samband med hyllningen.

Mäktigt sceneri

Färjestads laguppställning denna eftermiddag.

Karlskronas uppställning denna eftermiddag.

Hyllningarna fortsätter. Alexander Johansson överlämnar blommor till Håkan.

Tabelläget

Eftermiddagens domare: Mikael Holm, Tobias Björk. Linjedomare: Andreas Lundén, David Laskola.

Stefan Stéen vaktar Färjestads kasse denna eftermiddag.

Johannes Jönsson vaktar Karlskronas kasse.

Redo för första perioden.

Första perioden
Marcus Nilsson prövar ett skott men Karlskronas målvakt räddar omgående. I en omställning gör Karlskrona 1-0 genom Persson, efter bara en minut lite drygt av första perioden. Törngren träffar stolpen bara sekunder efter att Karlskrona tagit ledningen och han är dessutom framme då Joakim Nygård skickar pucken bakom sig till Linus Persson som kan kvittera bara dryga 40 sekunder efter Karlskronas mål. Något mer mål faller inte i denna period utan den slutar 1-1. Färjestad lyckas ändå pressa på en hel del och är ytterst nära att utöka. Matchen är mycket fartfylld och intressant att följa.

I slutet av första drabbas Färjestad av en utvisning och laget får också inleda andra perioden med en man mindre på is i andra.

färjestad ytterst nära att ta ledningen genom Marcus Nilsson. Kedjorna är dessutom ändrade och Michael Lindqivst spelar här tillsammans med Ryno och Nilsson.

Färjestads nycklar för att vinna: Ha tålamod, Vara konsekventa och visa att alla kan och vill i matchen.

Kvitteringen genom Linus Persson.

Färjestad satte Karlskrona i press flera gånger under första perioden.

Rasmus Asplund ytterst nära att utöka för Färjestad.

Pausvila 1-1.

Statistik från första perioden.

Linus Persson säger till Cmore följande: "Jag tycker vi städar upp en hel del idag. vi är snabba och det känns gött. Fast jag tyckte att det inte borde vara jag som fick målet för jag tyckte mig se att den gick in i ett tidigare läge. Men det är kul med inramningen av match så här långt. Särskilt trevligt är det ju med hyllningen av Loob."

Pennerborn är ganska nöjd efter en spelad period. "Nu gäller det att vi har tålamod i spelet. Vi har 40 minuter kvar att spela så det gäller att fortsätta och hålla tungan rätt i mun. Jag vet att du säkert funderar på vad som hände med Michael Lindqvist, tyvärr kan jag inte säga mer än att jag inte vet om han kommer till spel eller inte, kanske gör han det. Det är oklart. Det var något med axeln så vitt jag förstår. Vi har ett medicinskt team som sköter om honom just nu."

Andra perioden
Karlsson i Karlskrona drabbas tidigt av en utvisning något som Joakim Nygård utnyttjar i PP. Färjestad gör 2-1 genom Joakim efter 1 minut och 16 sekunder. Bara sekunder senare gör Joakim 3-1 då han tar tillvara på slarv från gästerna. Färjestads tidigare spelare Marcus Paulsson ser däremot till att dämpa glädjen något i Färjestad då han på egen hand reducerar bara några sekunder senare till 3-2.

Då det återstår drygt fem minuter kvar av perioden är det Per Åslund som ger hemmalaget en två måls överläge inför sista perioden. 4-2 innebär att Virtanen och Nilsson får assistpoäng dessutom.

Färjestad drabbas bara sekunder senare av en utvisning och spänningen stiger på nytt i Löfbergs arena.
Karlskrona får inte till något större tryck och Färjestad går till pausvila med 4-2 i bagaget.

2-1 genom Joakim Nygård.

3-1 genom Joakim Nygård.

Färjestad går till pausvila med 4-2 i bagaget.

Statistik från två spelade perioder.

Nygård säger till Cmore: "Det är riktigt bra spel vi har just nu och de nya linorna fungerar riktigt bra. Skönt med vår insats men det gäller att vi fortsätter så här i 60 minuter. Vi får inte slappna av."

Per Åslund som gör det sista målet klappas om.

Statistik

Snygga målet i repris. Per Åslund i mitten stänker in 4-2 till Färjestad.

Redo för nedsläpp i sista perioden.

Tredje perioden
Färjestad kommer ut ordentligt inledningsvis i tredje. Karlskrona får en fantastisk möjlighet då Ryno utvisas efter ett par minuter men den chansen försvinner omgående då även Kjellman får sätta sig på botbänken bara någon sekund senare. Dick Axelsson är ytterst nära att ge hemmalaget ytterligare ett mål men han får istället ge Asplund möjligheten. Rasmus slår in 5-2 efter åtta minuters spel. Det efter att Martin Johansson träffat målramen bara sekunder innan. Marcus Paulsson är inte långt borta från att reducera efter 12 minuters spel och gästerna ska få in ytterligare en puck bakom Stefan Stéen som vaktar Färjestadskassen. Målet kommer efter 14 minuters spel då Cruseman lyckas överlista Stefan Stéen i mål. Närmare än så kommer inte gästerna även om de plockar ut målvakten. Färjestad är på snudd att utöka ytterligare men pucken vill inte in. Det berodde främst på ett uppoffrande Karlskronaspel som hindrade fler mål denna eftermiddag.

Färjestad och Karlskrona möts redan på söndag kl. 14.00 för en andra rond.

Martin Johanssons skott går i stolpen och ut.

Färjestad utökar till 5-2 genom Rasmus Asplund där Dick Axelsson skickar pucken bakom ryggen och ställer Jönsson i Karlskronas mål.

Slutskedet av matchen.

Ytterst nära att Färjestad lyckas få in en sjätte puck då i tom kasse men starkt försvarsspel från Karlskrona hindrade Färjestad.

Färjestad vinner med 5-3 och nästa match spelas i Karlstad redan på söndagen kl. 14.00

Laget är riktigt nöjda efter väl genomförda 60 minuter.

Johan Pennerborn säger till Cmore efter matchen: "3*20 väl genomförd match, vi hade tålamod rakt igenom. Det var en hel del individuella misstag mot Djurgården senast men nu spelade vi riktigt bra. Självklart finns det fortfarande en del saker kvar att slipa på men för övrigt så visade vi rätt inställning idag. Då det gällde senaste matchen mot Djurgården så var det helt tvärtom än vad vi utförde idag mot Karlskrona. I mångt och mycket spelade vi bra hockey, vi fick det som vi önskade och det visade på ett styrkebesked från vår sida. Vi tar kommandot och det är jag riktigt nöjd med. Många som gör det riktigt bra idag och som ska ha eloge för sina insatser. Nu gäller det att vi tar hand om våra kroppar och laddar batterierna för morgondagen. Som man säger i CHL så är det 1-0 just nu i matcher."

Skotten totalt: 29-19.

Resultat under eftermiddagen.

Information angående de två andra matcherna som spelades senare i kväll kommer här nedan:

Sammanfattning från matchen och statistik.

Tabellen ser ut följande efter Lördagsmatcherna har spelats. Färjestad har nu tagit sig in på en fjärdeplats och vinner Färjestad under söndagen har de möjlighet att slå sig in på en andra eller i sämsta fall på en tredje plats.