Michael Lindqvist tog fansen med storm

Färjestad är ett steg ifrån att kvittera matchserien. Michael Lindqvist, Dick Axelsson och Mikael Wikstrand var målgörarna. Haugen gjorde än en gång en stabil match och laget spelade riktigt bra under 60 minuter. Skellefteå var ändå ett hot under flera minuter men Färjestad tog en efterlängtad hemma seger och vann med 3-2 (0-1, 2-0, 1-1).

Snacka om nerv i spelet... Färjestad spelade riktigt bra de första tio minuterna under perioden men sedan kom Skellefteå igen. Färjestad kom av sig något under första perioden särskilt då två utvisningar drabbade laget. Färjestad ryckte upp sig ordentligt i andra och Michael Lindqvist var en av de stora bidragande orsakerna till att Färjestad tog hem matchen.

Michael Lindqvist säger följande till Cmore:
"Det är en utmaning för oss och inte minst för mig. Men det känns att vi har något bra på gång nu och kommer upp i en riktigt bra form. Ja vill bidra direkt. Kanske tar jag några byten, jag har ju tränat en hel del nu på sistone så jag hoppas jag kan göra skillnad i PP."
 
Lars Haugen blev också intervjuad och han säger följande:
"Vi ska förbättra på det vi har gjort. Det är två bra målvakter, både jag och Ortio så det är ju en utmaning för oss båda kan jag tro. Det går bra tror jag då det gäller matchen i kväll. Vi ska spela vårt spel och vi ska vinna så är det bara."

 
 
 
Första perioden
Färjestad kommer ut som de gjorde förra matchen med mycket fart och frenesi. Färjestad var dessutom inte särskilt långt borta att ta ledningen inte minst då Nygård försökte överlista Ortio i kassen.
Det var däremot gästande Skellefteå som fick utdelning då det återstod ungefär fyra minuter kvar av perioden. Kostka överlistade Haugen efter att fått en passning av Katic. Det efter att Färjestad dragit på sig två onödiga utvisningar.
 
Efter perioden så säger Johan Ryno till Cmore:
"Det känns surt att vi släpper in en puck i baken då vi faktiskt dominerar spelet. Vi har bränt en hel del chanser som faktiskt skulle gett oss ledningen, men det är bara att vara på det igen så klarar vi det i nästa period. Det gäller bara att trycka dit den så fort vi får våra chanser. Ha tålamod så kommer det helt klart. Tycker samtidigt att matchen är mer öppnare idag än tidigare. Men som sagt var vi ska fortsätta och trumma på för jag tycker vi gör en riktigt bra första period."
 
Pennerborn inför andra perioden säger följande:
"Jag tycker vi ska fortsätta så här, jag är övertygad om att vi kan få in puckarna i andra, det gäller bara att sätta våra chanser nu så ska det bli riktigt bra det här."
 
Skottstatistiken från första perioden är 11-2!
 
Andra perioden
Efter dryga två minuter smäller det bakom Ortio, Michael Lindqvist är målgöraren som efter mycket gröt framför Ortios mål lyckas pricka in kvitteringen för Färjestad. Ytterligare ett par utvisningar faller innan Dick Axelsson utökar efter dryga sju minuters spel. Färjestad har nu vänt matchen och Linus Persson har bidragit än en gång med ett passningspoäng. Efter tretton minuter blir det bråk mellan Ryno och Holloway och båda får besöka utvisningsbåset. Det tar inte många sekunder innan Ilari Melart också får göra Ryno sällskap och det renderar till ett mål för Skellefteå... trodde man. Efter videogranskning så dömdes målet bort på grund av att Haugen hade blockerat pucken. Skellefteå spelare och tränare ilsknar till. Färjestad spelar av perioden och boxplay på ett mycket effektivt sätt.
 
Efter perioden kommenterar Pär Lindholm som borde fått målet med att han inte förstod varför målet dömdes bort. Experterna på Cmore förklarar att det berodde på att Ericsson hade tråklat ut pucken efter att Haugen hade blockerat den.
"Får man inte göra så?" Säger en överraskad Pär Lindholm.
"Det får man verkligen inte göra." Blir experternas svar.
Tränarna däremot i Skellefteå är inte nöjda med domslutet och Klockare säger till Cmore:
"Det är ett solklart mål, pucken var fri och domarna borde ha sett detta, ett solklart mål helt enkelt."
Experterna på Cmore håller inte med tränarna utan poängterar än en gång att den var fryst.
 
Lindqvist säger efter två spelade perioder följande:
"Ett tag sedan jag gjorde mål nu så det var riktigt skönt. Visst kan man se det som att det alltid hittintills varit en fördel för dem som gjort första målet, men regler är till för att brytas och det tycker jag att vi gjorde nu. Det är jätteviktigt att vi lyckades få in både kvitteringen och ledningsmålet ganska tidigt i perioden. Vi ska köra på som vi har gjort tidigare, kanske borde försöka få ned utvisningarna lite mer bara men annars är det bra period från vår sida och för min egen del så är det bara bra. Tycker det är jätte trevligt att få lira igen, har saknat det."'

Enligt statistik så kan vi också konstatera att Skellefteå har förlorat fem av sju matcher då inte Joakim Lindström har spelat.

Tredje perioden
Nio minuter in i sista perioden smäller det till bakom Ortio, denna gång är det Mikael Wikstrand som överlistar Skellefteås målvakt i powerplay. Michael Lindqvist får även här en assistpoäng.
Skellefteå spelar mer desperat men Pär Lindholm lyckas till slut få utdelning för sitt slit då han reducerar till 3-2 efter tolv minuters spel. Jesper Olofsson får bland annat en assistpoäng. I slutet plockar Skellefteå målvakten och ligger på för en kvittering. Färjestad klarar av anstormningen och vinner med 3-2.

Mikael Wikstrand säger efter matchen förljande:
"Det gick troll i maskineriet tidigare men det såg bra ut i kväll. Michael Lindqvist gör en riktigt bra match tycker jag. Hur vi kan vinna på matchserien? Det jag lärde mig i Frölunda var att ta en match i taget. Nu ska vi till Skellefteå och stjäla en ny match för att sedan avgöra i Karlstad till helgen. Ska bli riktigt intressant och roligt. Längtar redan. Sedan är det ju så att Skellefteå tappade matchserien förra säsongen också och de kan göra det igen."
 
Mikael Wikstrand syftade på förra säsongen då Skellefteå hamnade i en liknande situation.

 
 
 
 
 
Övriga resultat: Frölunda - Malmö 0-4.
Då det gäller matcher så leder fortfarande Malmö över Frölunda med totalt 3-2. Precis samma resultat då det gäller Färjestad - Skellefteå.
 
Timrå - Karlskrona i kvalserien: 0-1 till Karlskrona som leder matchserien med 2-0 totalt.
Resultatet tidigare för Karlskrona - Timrå slutade då 2-1.
 
I slaget om Siljan är det Leksand som leder över Mora ik då leksingarna slog Mora ik med hela 5-2 borta.
I morgon spelas nästa match mellan lagen.

Samtidigt kan det rapporteras att både Växjö och Djurgården har slagit ut sina motståndare i slutspelet.
18 mars vann Växjö med 4-1 mot Brynäs och Djurgården slog Linköping med förkrossande 6-1!
20 mars vann Brynäs hemma mot Växjö med 4-3 och Linköping vann över Djurgården på övertid med 3-2.
22 mars vann Djurgården hemma mot Linköping med hela 4-3 och Växjö slog då Brynäs med 4-0.
24 mars vann Växjö på nytt över Brynäs med hela 3-5 och Djurgården slog samtidigt Linköping med 2-4
26 mars, Växjö vann på nytt mot Brynäs hemma med 3-0 och Djurgården slog då Linköping med 5-4.

Nu väntar både Djurgården och Växjö på sina motståndare i Semifinal.
 
Nästa match för Färjestad är borta i Skellefteå torsdagen den 29 mars kl. 19.00
Malmö tar samtidigt emot Frölunda samma tid.

Om Färjestad vänder och vinner matchserien så väntar semifinal den 2 alternativt den 3 april beroende på vilket lag som Färjestad får möta. Växjö ska spela sin match den 2 april och Djurgården ska spela den 3 april.
 
Tack för ordet.
 
Källor: Cmore.se och www.shl.se